Most a legfinomabbak a hozzávalók: ideje eltenni a lecsót
Az előkészített lecsóalapból télen gyors és zamatos fogásokat készíthetsz.

Most a legfinomabbak a hozzávalók: ideje eltenni a lecsót
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Jöhet a lecsó mindig, minden mennyiségben, bármilyen formában, rizzsel, virslivel, tojással, hússal? Akkor tedd el most az alapot a következő hónapokra! Már finom édes, érett hozzá minden zöldség. Ha nem terem a kertedben, akkor is elérhető áron juthatsz hozzá az alapanyagokhoz. Felbontáskor csak fel kell forralni, és szükség esetén ízesíteni.

Hozzávalók 45 decihez:

  • 5 kg paprika
  • 2.5 kg paradicsom
  • 2 kg vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál zsír
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát hámozd meg, és vágd fel tetszés szerint. A paprikát csumázd ki és karikázd fel. Ha a paradicsom héját is le akarod húzni, forrázd le, úgy nagyon könnyen le tudod szedni. Egy nagyobb edényben olvaszd fel a zsírt, és dinszteld meg rajta a kétféle hagymát. Dobd rá a paprikát, majd ha kicsit megpuhul, add hozzá a paradicsomot is. Sózd meg, és rotyogtasd kis lángon körülbelül 15-20 percig. Amikor a zöldségek összeesnek, és elég levet engednek, húzd le a tűzről.

 

A lecsót töltsd alaposan kimosott, csíramentes üvegekbe. A sterilizálást végezheted mosogatógépben, mikróban, sütőben, vagy akár ki is főzheted az üvegeket. Zárd le jól tiszta fedővel. Rakd plédek közé, és várd meg, míg egy-két nap alatt kihűl, majd mehet is a lecsó kamrapolcra.

Blog.hu ajánló