Most a legfinomabbak a hozzávalók: ideje eltenni a lecsót
Az előkészített lecsóalapból télen gyors és zamatos fogásokat készíthetsz.

Most a legfinomabbak a hozzávalók: ideje eltenni a lecsót
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jöhet a lecsó mindig, minden mennyiségben, bármilyen formában, rizzsel, virslivel, tojással, hússal? Akkor tedd el most az alapot a következő hónapokra! Már finom édes, érett hozzá minden zöldség. Ha nem terem a kertedben, akkor is elérhető áron juthatsz hozzá az alapanyagokhoz. Felbontáskor csak fel kell forralni, és szükség esetén ízesíteni.

Lecsó eltevése

Hozzávalók 45 decihez:

  • 5 kg paprika
  • 2.5 kg paradicsom
  • 2 kg vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál zsír
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát hámozd meg, és vágd fel tetszés szerint. A paprikát csumázd ki és karikázd fel. Ha a paradicsom héját is le akarod húzni, forrázd le, úgy nagyon könnyen le tudod szedni. Egy nagyobb edényben olvaszd fel a zsírt, és dinszteld meg rajta a kétféle hagymát. Dobd rá a paprikát, majd ha kicsit megpuhul, add hozzá a paradicsomot is. Sózd meg, és rotyogtasd kis lángon körülbelül 15-20 percig. Amikor a zöldségek összeesnek, és elég levet engednek, húzd le a tűzről.

 

A lecsót töltsd alaposan kimosott, csíramentes üvegekbe. A sterilizálást végezheted mosogatógépben, mikróban, sütőben, vagy akár ki is főzheted az üvegeket. Zárd le jól tiszta fedővel. Rakd plédek közé, és várd meg, míg egy-két nap alatt kihűl, majd mehet is a lecsó kamrapolcra.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük