Omlós sertéskaraj lassan sütve: negyedóra munka van vele, a többi a sütő dolga
A lassan sült karaj alacsony lángon, hosszú ideig puhul a sütőben, így lesz igazán szaftos és omlós.
Ha nem sietsz az ebéddel, mindenképpen próbáld ki a sertéskarajt lassan sütve! A szépen kiklopfolt szeleteket fedd be hagymával, így lesz sűrű szaftja. Valódi munka alig van vele, csak fűszerezd be, és hagyd, hogy a sütő elvégezze a többi munkát. Ha máskor inkább sietnél, a hirtelen sült karaj lesz a te recepted.
Lassan sült sertéskaraj
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet sertéskaraj
- 2 evőkanál olaj
- 1 hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál mustármag
- só
- bors
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfold ki, és szórd meg sóval. Az olajat keverd össze a pirospapikával, a mustármaggal és a borssal. Fektesd ebbe a pácba a húst, és tartsd benne egy órát.
Közben a sütőt melegítsd elő 145 fokra. A bepácolt karajszeleteket helyezd el egy tepsiben. A hagymát karikázd fel, és tedd a hús tetejére. Alufóliával letakarva három óra alatt süsd készre.
A sertéskaraj bundázva is isteni: pankomorzsába és parmezánba forgatva tökéletes.
Ropogós, fűszeres rántott karaj: pankomorzsa és parmezán borítja
Kívül ropogós és izgalmas, belül omlós és fűszeres sertéskarajt tehetsz az asztalra, ha megfogadsz pár tanácsot.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció