Lassan sült sertésoldalas ragacsos mázzal: magától leválik a csontról, ha így készíted

A lassan sült sertésoldalassal valódi munka alig van, csak azt kell kivárni, amíg a sütőben omlósra puhul.

Lassan sült oldalas
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lassan sült sertésoldalas ragacsos mázzal bevonva fejedelmi ebéd, amellyel alig van munka. Az előkészítési ideje mindössze öt perc, ám utána három órát kell hagyni egy nem túl forró sütőben. Így annyira omlós és puha lesz, hogy magától leválik majd a csontról.

Lassan sült oldalas

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 dkg sertésoldalas
  • 4 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál Worcestershire-szósz
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál füstölt paprika
  • 1 evőkanál almecet
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Az oldalasról vágd le a fehér hártyákat. Egy kis tálban keverd össze az őrölt köményt, a füstölt paprikát, a Cayenne-borsot, egy nagy csipet sót, és dörzsöld a húsba. Tedd egy tepsibe, önts alá három evőkanál vizet, takard le alufóliával, és told 160 fokos sütőbe három órára.

 

A sütési idő vége felé a ketchupot, a barna cukrot, a Worcestershire-szószt és az almaecetet öntsd össze egy kisebb lábosban. Egy-két perc alatt melegítsd össze őket, amíg az egész egyneművé válik. Kenőtoll segítségével vond be vele az oldalast, és immár fólia nélkül tedd vissza a sütőbe tíz percre.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Hasonló finomságot készíthetsz úgy is, ha a húst a végén házi készítésű barbecue szósszal kened meg.

Kép: Angelika Heine / Getty Images

Ezt is szeretjük