Laktató tavaszi saláta
Böjt idejére
Húshagyó kedd van, tehát holnaptól nagyböjt, ha még sosem csináltad végig, itt az ideje, hogy egyáltalán elkezdd, hátha sikerül.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a nagyböjtöt nem is, de egy rövidebb húsmentes, egészséges időszakot érdemes beiktatnod így tavasz elején, ebben segíthet ez a saláta.

Ha igazán laktató salátát szeretnél, akkor dobd fel lencsével, babbal vagy kukoricával!

Tavaszi saláta

Hozzávalók:

  • 15-20 szem olívabogyó
  • 10-12 szem koktélparadicsom
  • 10 dkg kecskesajt
  • 2 tojás
  • 2 kaliforniai paprika
  • pár szál petrezselyem
  • 1 kisebb csokor rukkola
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 fél fej saláta
  • 1 natúr uborka
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

Salátát készíteni nem nehéz feladat, de legalább könnyű. Mosd át alaposan a zöldségeket, majd darabold nagyjából egységes méretű részekre őket, a salátát nagyobb levelekre, a petrezselymet egészen apróra, a rukkolát hagyd egyben. A tojásokat főzd keményre, és karikázd fel.

A feldarabolt zöldségeket keverd össze egy tálban, a tojással és a sajttal együtt, pár csepp olívaolaj társaságában, ügyelj rá, hogy minden részre jusson. Ahogy semminek sem, úgy a salátának sem árt egy kis só és frissen őrölt bors, ízlésed szerint szórd meg ezekkel, majd fedd le fóliával, és amíg nem fogyasztod, tartsd a hűtőben.

Isteni tésztasaláták

Gyorsan kész vannak, laktatóak és finomak ezek a tésztasaláták, készítsd el mind!

Ezt is szeretjük