Különleges saláta forró napokra
Akár főételnek, akár köretnek szánod, ebben a különleges salátában nem csalódhatsz.
A saláta nemcsak zöldségből állhat, hanem gyümölcsöt is csempészhetsz a levelek közé. Ha még egy kis sajtot is adsz hozzá, akkor igazán laktató fogást kapsz, hiába csak egy salátáról van szó.
A körte édes és a kecskesajt jellegzetes, csípős íze remekül kiegészítik egymást, így érdemes kipróbálni ezt a különleges kombinációt.
Körtesaláta kecskesajttal
Hozzávalók:
- 2 db körte gerezdekre vágva
- 1 zacskó vegyes saláta
- 4 szelet kecskesajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- 2 evőkanál méz
- 2-3 evőkanál borecet
- kakukkfű
- bors
A mézet, a borecetet, az olívaolajat, a borsot és a morzsolt kakukkfüvet keverd össze, majd rakd félre.
A salátaleveleket mosd meg, és ha szükséges, tépd össze, a körtét vágd cikkekre, de nem kell meghámozni. A sajtot szedd kézzel apróbb darabokra. A salátára tedd a körtét és a sajtot, majd a mézes dresszinggel öntsd le. Ez a saláta magában is jó, de sült húsok mellé különleges köret is lehet.
OLVASD EL EZT IS!

- zöldség
- saláta
Zsírolvasztó saláta

- zöldség
- csirkemell
Ropogós csirkesaláta

- zöldség
- saláta