5 meglepő, vadiúj köret

Ha már unod a krumplipürét és a rizst, és valami érdekesre vágysz, válogass összeállításunkból kedvedre. A vendégek nem hisznek majd a szemüknek, de főleg a szájuknak nem.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha unod a rizst és a krumplit, és a család is valami izgalmasabbra vágyik, akkor újíts a köreteken! A sok zöldség rengeteg variációt rejt magában.

Köretként pedig talán a gyerekek is szívesebben eszik meg a zöldségeket, amit amúgy mereven elutasítanának.

Almakompót

Hozzávalók:

  • 1,5 kg alma
  • 1 citrom
  • 6-8 evőkanál kristálycukor
  • 1 vaníliarúd
  • 6-8 szegfűszeg
  • 3-4 fahéjrudacska

A meghámozott, kimagozott almákat vágd hatodokba. Egy lábasba tedd bele őket vízzel, cukorral, a citrom héjával és levével, valamint a fűszerekkel. Főzd addig, amíg az alma már majdnem puha, majd vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Jól lehűtve tálald.

Avokádósaláta

Hozzávalók:

  • 3 avokádó
  • 2 citrom
  • másfél kígyóuborka
  • bors
  • 3-4 evőkanál olívaolaj

Darabold fel az uborkát és az avokádó húsát is hasonló méretűre. Az avokádóra facsard rá az egyik citrom levét, hogy ne barnuljon meg. A másik citromot vágd gerezdekre, majd szedd ki a húsát, és félbevágva keverd össze a többi hozzávalóval. Végül locsold meg az olajjal, és borsozd meg ízlés szerint. Lefedve, a hűtőben tárold.

Hagymás cseresznyesaláta

Hozzávalók:

  • 60 dkg cseresznye
  • 1 lilahagyma
  • 2 evőkanál snidling
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 1 evőkanál méz
  • bors
  • olívaolaj

A magozott, félbevágott cseresznyékhez add hozzá az apróra vágott hagymát, a snidlinget, a petrezselymet. Szórd meg kevés sóval, ízlés szerint borssal. Öntsd rá a mézes-olajos dresszinget. Lehűtve tálald.

Zellersaláta körtével

Hozzávalók:

  • 2 körte
  • 1 zeller
  • 10 dkg dió
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • fehérbors

A zellert és a körtét vágd vékony szeletekre. A körtéket kevés vízben 5 perc alatt főzd puhára. Szórd meg a cukorral, és facsard rá a citrom levét. Ha kihűlt, keverd a zellerhez a levével együtt. Sózd, borsozd, majd szórd meg a feldarabolt dióval. Célszerű egy éjszakára a hűtőbe rakni, hogy összeérjenek az ízek.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Kelbimbópüré

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelbimbó
  • 12 dkg burgonya
  • 6 evőkanál tejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • só, bors
  • szerecsendió

A megtisztított kelbimbót kissé vágd be, hogy egyenletesen puhuljon meg. A burgonyát hámozd meg, vágd apró kockákra, és tedd fel főni a kelbimbóval együtt enyhén sós vízben. Forrás után a hőmérsékletet vedd lejjebb, és a zöldségeket 20 perc alatt főzd puhára.
A főtt krumplit, a kelbimbót és a tejszínt turmixold össze. Alacsony lángon sűrítsd be. Add hozzá a vajat, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezd.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük