5 meglepő, vadiúj köret
Ha már unod a krumplipürét és a rizst, és valami érdekesre vágysz, válogass összeállításunkból kedvedre. A vendégek nem hisznek majd a szemüknek, de főleg a szájuknak nem.
Ha unod a rizst és a krumplit, és a család is valami izgalmasabbra vágyik, akkor újíts a köreteken! A sok zöldség rengeteg variációt rejt magában.
Köretként pedig talán a gyerekek is szívesebben eszik meg a zöldségeket, amit amúgy mereven elutasítanának.
Almakompót
Hozzávalók:
- 1,5 kg alma
- 1 citrom
- 6-8 evőkanál kristálycukor
- 1 vaníliarúd
- 6-8 szegfűszeg
- 3-4 fahéjrudacska
A meghámozott, kimagozott almákat vágd hatodokba. Egy lábasba tedd bele őket vízzel, cukorral, a citrom héjával és levével, valamint a fűszerekkel. Főzd addig, amíg az alma már majdnem puha, majd vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Jól lehűtve tálald.
Avokádósaláta
Hozzávalók:
- 3 avokádó
- 2 citrom
- másfél kígyóuborka
- bors
- 3-4 evőkanál olívaolaj
Darabold fel az uborkát és az avokádó húsát is hasonló méretűre. Az avokádóra facsard rá az egyik citrom levét, hogy ne barnuljon meg. A másik citromot vágd gerezdekre, majd szedd ki a húsát, és félbevágva keverd össze a többi hozzávalóval. Végül locsold meg az olajjal, és borsozd meg ízlés szerint. Lefedve, a hűtőben tárold.
Hagymás cseresznyesaláta
Hozzávalók:
- 60 dkg cseresznye
- 1 lilahagyma
- 2 evőkanál snidling
- 2 evőkanál petrezselyem
- 1 evőkanál méz
- só
- bors
- olívaolaj
A magozott, félbevágott cseresznyékhez add hozzá az apróra vágott hagymát, a snidlinget, a petrezselymet. Szórd meg kevés sóval, ízlés szerint borssal. Öntsd rá a mézes-olajos dresszinget. Lehűtve tálald.
Zellersaláta körtével
Hozzávalók:
- 2 körte
- 1 zeller
- 10 dkg dió
- 1 citrom
- 2 evőkanál kristálycukor
- só
- fehérbors
A zellert és a körtét vágd vékony szeletekre. A körtéket kevés vízben 5 perc alatt főzd puhára. Szórd meg a cukorral, és facsard rá a citrom levét. Ha kihűlt, keverd a zellerhez a levével együtt. Sózd, borsozd, majd szórd meg a feldarabolt dióval. Célszerű egy éjszakára a hűtőbe rakni, hogy összeérjenek az ízek.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kelbimbópüré
Hozzávalók:
- 50 dkg kelbimbó
- 12 dkg burgonya
- 6 evőkanál tejszín
- 2 evőkanál vaj
- só, bors
- szerecsendió
A megtisztított kelbimbót kissé vágd be, hogy egyenletesen puhuljon meg. A burgonyát hámozd meg, vágd apró kockákra, és tedd fel főni a kelbimbóval együtt enyhén sós vízben. Forrás után a hőmérsékletet vedd lejjebb, és a zöldségeket 20 perc alatt főzd puhára.
A főtt krumplit, a kelbimbót és a tejszínt turmixold össze. Alacsony lángon sűrítsd be. Add hozzá a vajat, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezd.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség