Selymes zellerkrémleves, ahogy még soha nem próbáltad: krémsajttal együtt készül
Próbáld ki a zellerkrémlevest újfajta módszerrel, krémsajttal sűrítve!
Ellenállhatatlan lesz a megszokott zellerkrémleves, ha tejszín helyett krémsajttal sűríted be. Hogy igazán kijöjjenek az ízei, vitamindús alapléből készítsd, amelyhez akár házi leveskockát is használhatsz. Egy evőkanál rizs segít abban, hogy turmixolás után is selymes maradjon az állaga.
Krémsajtos zellerkrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg tömlős sajtkrém
- 7.5 dl alaplé
- 1 hagyma
- 1 evőkanál rizs
- 1 csipet szerecsendió
- 0.5 zellergumó
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A hagymát pucold meg, kockázd fel, és olajon párold üvegesre. Amíg puhul, a zellert is tisztítsd meg és vágd kockákra. Keverd el a puha hagymával, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, adj hozzá egy kevés szerecsendiót és egy evőkanál rizst. Lefedve főzd nagyjából húsz percig, amíg a zeller és a rizs is megpuhul. Ekkor tépkedd bele a petretzselyemleveleket, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Kanalazd vissza a lábosba, nyomd bele a krémsajtot, keverd el, és forrald össze.
Tálalhatod reszelt sajttal, pirítóssal vagy házi krutonnal.
Krémsajtból kiadós szószt is villámgyorsan készíthetsz a tészta tetejére.
Villámgyors, krémes sajtos-baconös tészta: kezdők is elkészíthetik
A krémes tésztás fogás frissen az igazi, ezért mindig annyit készíts belőle, amennyi elfogy.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció