Körtével sült csirkecomb gyömbéres pácban: az illatos szaft ellenállhatatlan
A körtével sült gyömbéres csirkecomb illatos, omlós, és kalória is kevés van benne.
![Körtével sült csirkecomb](https://kep.index.hu/1/0/4579/45796/457962/45796250_739afc2e1aab786b7d7ab6050e4a088e_wm.jpg)
A vajpuha körtével sült csirkecomb illata már sütés közben belengi a konyhát. Ha szereted a gyümölcsös húsokat, mindenképp próbáld ki, hiszen semmihez sem fogható élmény, ahogy a sokféle íz összeolvad a sütőben.
Körtével sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 egész csirkecomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 nagyobb, kemény körte
- 1.5 dl száraz fehérbor
- 1 teáskanál őrölt rozmaring
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- só
- bors
Elkészítés:
Az egész csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd el a rozmaringgal, a gyömbérrel és a borssal, fektesd a combokat ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben két-három órát. A pácolási idő leteltével helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A körtéket mosd meg, magozd ki, a héjukkal együtt cikkezd fel, és helyezd el őket a hús mellett. Öntsd fel száraz fehérborral, és alufóliával letakarva told a sütőbe bő egy órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a csirke bőre megpiruljon.
Szaftos csirkecombok szőlővel és fokhagymával sütve – Igazi őszi fogás
Az ősz a sütőtökös és gesztenyés ételek mellett a szőlőről szól, amely nemcsak édességbe, hanem húsok mellé is tökéletesen illik.
ElolvasomMég több recept