Körtével sült csirkecomb gyömbéres pácban: az illatos szaft ellenállhatatlan

A körtével sült gyömbéres csirkecomb illatos, omlós, és kalória is kevés van benne.

Körtével sült csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vajpuha körtével sült csirkecomb illata már sütés közben belengi a konyhát. Ha szereted a gyümölcsös húsokat, mindenképp próbáld ki, hiszen semmihez sem fogható élmény, ahogy a sokféle íz összeolvad a sütőben.

Körtével sült csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 egész csirkecomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 nagyobb, kemény körte
  • 1.5 dl száraz fehérbor
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az egész csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd el a rozmaringgal, a gyömbérrel és a borssal, fektesd a combokat ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben két-három órát. A pácolási idő leteltével helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A körtéket mosd meg, magozd ki, a héjukkal együtt cikkezd fel, és helyezd el őket a hús mellett. Öntsd fel száraz fehérborral, és alufóliával letakarva told a sütőbe bő egy órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a csirke bőre megpiruljon.

Szaftos csirkecombok szőlővel és fokhagymával sütve – Igazi őszi fogás

Az ősz a sütőtökös és gesztenyés ételek mellett a szőlőről szól, amely nemcsak édességbe, hanem húsok mellé is tökéletesen illik.

Elolvasom
Ezt is szeretjük