Körtével sült csirkecomb gyömbéres pácban: az illatos szaft ellenállhatatlan
A körtével sült gyömbéres csirkecomb illatos, omlós, és kalória is kevés van benne.
A vajpuha körtével sült csirkecomb illata már sütés közben belengi a konyhát. Ha szereted a gyümölcsös húsokat, mindenképp próbáld ki, hiszen semmihez sem fogható élmény, ahogy a sokféle íz összeolvad a sütőben.
Körtével sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 egész csirkecomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 nagyobb, kemény körte
- 1.5 dl száraz fehérbor
- 1 teáskanál őrölt rozmaring
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- só
- bors
Elkészítés:
Az egész csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd el a rozmaringgal, a gyömbérrel és a borssal, fektesd a combokat ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben két-három órát. A pácolási idő leteltével helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A körtéket mosd meg, magozd ki, a héjukkal együtt cikkezd fel, és helyezd el őket a hús mellett. Öntsd fel száraz fehérborral, és alufóliával letakarva told a sütőbe bő egy órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a csirke bőre megpiruljon.
Ha valódi őszies hangulatú fogásra vágysz, szőlővel is érdemes együtt sütnöd a csirkét.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept