A hagyományos körtebefőtt receptje

Így tedd el télire!

Nem árt felkészülni a közelgő hideg évszakra, és eltenni pár üveggel a kedvenc gyümölcsödből.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az igazi körtebefőtt elképzelhetetlen egy kis fahéj nélkül, ettől kapja jellegzetes ízét, amitől olyan finom.

Ha nem szeretnéd tartósítószerrel eltenni, akkor, amikor kész, helyezd az üvegeket egy lábasba, és 20-25 perces forralással tartósítsd, csak arra ügyelj, hogy ne pattanjon el az üveg.

Körtebefőtt

Hozzávalók:

  • 1,5 kg közepesen kemény körte
  • 30 dkg cukor
  • 1 egész fahéj
  • 1 csipet citromsav

Elkészítés ideje:

120 perc.

Elkészítés menete:

A körtéket pucold meg, csumázd ki, és darabold tetszőleges méretű részekre. Fogj egy akkora lábast, amiben mind elférnek, öntsd háromnegyedig vízzel, tedd bele a citromsavat és a körtéket, és hagyd őket ázni. Egy másik edényben forralj fel fél liter vizet a cukor és a fahéj társaságában, majd hűtsd le ezt a keveréket.

A kiválasztott befőttesüveget, illetve -üvegeket fertőtlenítsd ki jó alaposan, és helyezd el bennük a körtéket. A már kihűlt cukros lével öntsd fel a körtéket, úgy, hogy ne nagyon maradjon levegő az üvegekben.

Ezután tégy rájuk egy réteg fóliát, arra egy kis tartósítószert - például citromsavat -, majd még egy fóliát, és tedd száraz dunsztba a befőtteket legalább egy napra, utána mehetnek a spájz polcára. 

Készítsd magad!

Ahogyan körtebefőttet, úgy sok minden mást is elkészíthetsz odahaza, ezek közül válogattunk.

Ne vedd meg a boltit! 7 kedvenc, amit otthon is elkészíthetsz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük