A tökéletes krémes gyümölcsrizs receptje
Tejszínnel az igazi
Ha meleg van, ha hideg van, egy tálka gyümölcsrizs biztosan jólesik, friss gyümölcsből és sok tejszínnel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel készítheted a rizst, mindennel finom lesz, a legjobb, ha többfélét használsz egyszerre, úgy igazán gazdag ízű desszertet kapsz.

Egy kis friss mentalevél nagyon feldobja a kész gyümölcsrizst, akárcsak a mellé tálalt friss gyümölcs.

Gyümölcsrizs

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 10 dkg kristálycukor
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 fél citrom héja
  • 4 dl tejszín
  • gyümölcsök, illetve befőtt leve, esetleg szörp

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A rizst főzd félkeményre, szűrd le, majd tedd félre. A tejet öntsd egy alkalmas lábasba, add hozzá a cukrot és az egyik tasak vaníliás cukrot, egy csipetnyi sót és a citrom héját - a citromot jól tisztítsd meg, mielőtt lereszeled! - majd óvatosan forrald fel, ha lassan elkezd forrni, add hozzá a rizst is. Folyamatos kevergetés mellett főzd sűrűre, majd ha kész, vedd le a tűzről, és az edényt állítsd hideg vízbe.

Amíg kihűl, addig vágd apróra a gyümölcsöket, és verd kemény habbá a tejszínt, a habfixáló és a másik vaníliás cukor társaságában.

Ha ezzel kész vagy, add hozzá ezeket a rizshez, keverd át az egészet jó alaposan, és már kész is vagy. Szedd ki tálkákba, két réteg közé tégy befőttlevet vagy szörpöt, díszítsd kedved szerint, majd hűtsd le jól.

Nyári édességek kánikula idejére

Vannak desszertek, amiket kifejezetten nyáron szeretünk fogyasztani, összeválogattuk a legjobbakat.

Ezt is szeretjük