Laktató tésztasaláta 15 perc alatt

Egy adag csak 400 kalória

Egy kiadós tésztasaláta is lehet alacsony kalóriatartalmú, próbáld csak ki!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tésztasaláta mindig jó választás, hiszen a végtelenségig variálhatod, hidegen és melegen is finom, és tényleg egyszerűen készítheted.

Bármilyen zöldséget hozzáadhatsz, amit csak szeretsz, és éppen kéznél van, minél többet használsz hozzá, annál finomabb lesz!

Laktató tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemell
  • 15 dkg durumtészta
  • 5 dkg sovány sajt
  • pár darab koktélparadicsom
  • 1 kisebb kaliforniai paprika
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanálnyi bazsalikom
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát bő, enyhén sós, lobogó vízben főzd fogkeményre. A csirkemellet tisztítsd meg jó alaposan, vágd apró kockákra, sózd be, majd nagyon vékony olajon jól pirítsd át. Amikor már majdnem kész, add hozzá a bazsalikomot és reszeld rá a fokhagymát, keverd át néhányszor, majd szedd ki egy tálkába.

A répát karikázd fel, és pirítsd át a serpenyőben megmaradt zsiradékon, majd amikor már átpirult, keverd hozzá a kis cikkekre vágott kaliforniai paprikát is, őrölj rá egy kis borsot, keverd át néhányszor, majd add a csirkéhez őket is. A serpenyőben még egy pár pillanat alatt kicsit pirítsd meg a koktélparadicsomokat is, és ezeket is tedd a többiekhez. Ezután már csak keverd hozzá a tésztát, és kész is vagy. Utólag még egy kis friss bazsalikommal gazdagíthatod, hogy még ízletesebb legyen.

Hazai tészták a magyaros ízek kedvelőinek

Nem tudsz ellenállni egy kis káposztás kockának vagy a krumplis tésztának? Nem is kell, inkább készítsd el őket!

Túrós, káposztás, grízes: a magyarok kedvenc tésztái

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük