Szaftos tepsis krumpli kolbásszal sütve: egyszerű és nagyon finom fogás
A szaftos, kolbászos tepsis krumpli friss kenyérrel és savanyúsággal önálló fogásként is megállja a helyét.

A kolbászos tepsis krumpli valójában leginkább egy jóféle paprikás krumplira emlékezteti az embert, csak most lábos helyett a sütőben érnek össze az ízek. A tepsis krumpli az egyik legzseniálisabb ételünk: egyszerű, olcsó, és nincs olyan, aki ne lenne odáig érte.
Kolbászos tepsis krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 10 dkg füstölt szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 babérlevél
- 2 hagyma
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál zsír
- 1 teáskanál cayenne-bors
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymát karikázd fel, a krumplit pedig vágd kockákra. A kolbászt áztasd hideg vízbe, hogy könnyebben lejöjjön a héja. Egy tepsit kenj ki zsírral. Fektesd rá a hagymát, majd arra a krumplit. Dobd mellé a felkockázott szalonnát, az egészben hagyott fokhagymagerezdeket, a babérlevelet és a felkarikázott kolbászt, amelynek előbb lehúztad a héját.
Jöhet mellé egy-egy felszeletelt paprika és paradicsom is. Szórd meg sóval, hagyományos és Cayenne-borssal is, majd forgasd össze az egészet. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 45 perce, amíg a krumpli megpuhul a szalonnás, kolbászos szaftban.
Az egyszerű, házias ételek szerelmeseinek a sok-sok lila hagymával összesült parasztburgonya is ízleni fog.
Parasztburgonya libazsírral egybeforgatva: rengeteg hagymával sül össze
A tartalmas krumplis köret elkészítésével nem kell sokat bajlódnod, pillanatok alatt a tepsire kerülnek az alapanyagok, hogy aztán illatosan, pirosra sütve kerüljenek ki a sütőből.
Elolvasom- egytálétel
- paprikás krumpli
- tepsis krumpli
- füstölt szalonna
- füstölt kolbász
- kolbászos tepsis krumpli
- Recept