Kolbászos bolognai vörösborral főzve – Reszelt parmezán kerül a tetejére
Bolognai egy kis csavarral!

A bolognait mindenki szereti, azonban egy idő után unalmassá válik ez a jól megszokott tésztaétel. Most egy pénztárcabarátabb és pikánsabb verziót hoztunk el, amit virsli, vörösbor és chilipehely tesz rendhagyóvá.
Kolbászos bolognai vörösborral főzve
Hozzávalók
- 4-6 db jó minőségű kolbász (300-400 g)
- 1 db vöröshagyma
- 400 g konzervparadicsom
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 150 ml vörösbor
- 275 g spagettitészta
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál chilipehely
- só
- bors
- bazsalikom
- oregánó
- parmezán
Elkészítés:
Távolítsd el a kolbász héját, szeleteld fel, majd tedd bele egy serpenyőbe. Adj hozzá olajat, felvágott hagymát és főzd tíz percig, amíg megbarnul a hús. Fakanállal nyomkodd szét a kolbászt apró darabokra, adj hozzá chilit és főzd tovább. Ezután a konzervparadicsomot, paradicsomszószt, vörösbort és oregánót add hozzá, forrald fel és főzd 8-10 percig, amíg be nem sűrűsödik.
Főzd meg a tésztát gyakran kevergetve, nehogy összeragadjon. A megfőtt tésztát add a szószhoz és forgasd össze. Parmezánnal és friss bazsalikommal tálald.
A chili serkenti az emésztést, fokozza az anyagcserét: diéta alatt is érdemes fogyasztani
Az emésztést is serkenti, de a rajongók nem ezért, hanem elsősorban az extrán csípős ízéért fogyasztják, illetve ízesítik vele az ételeket.
ElolvasomKép: Getty Images Hungary.
OLVASD EL EZT IS!

- tészta
- carbonara spagetti
8 villámgyors, isteni tészta sietős napokra: bő fél órán belül készen vannak

- tészta
- sütőtök