Így készíts kocsonyát!
A kocsonya első ránézésre nem a legszimpatikusabb étel, de nem is a külseje miatt szeretjük.
A kocsonya minden karácsony környékén ott remeg az asztalon, és általában a gyerek rá se néz, majd ahogy korosodik, ismerkedik vele, nagy duzzogva megkóstolja, hogy aztán felnőttként egyértelművé váljon a számára: ez a világ egyik legjobb étele.
Egy jó nagy karéj kenyérrel, tormával és frissen facsart citromlével az igazi.
Kocsonya
Hozzávalók:
- 4 sertésköröm
- 1 füstölt csülök
- 70 dkg bőr
- 1 farok
- 3 répa
- 2 vöröshagyma
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- só, bors
Elkészítés ideje:
Öt óra.
Elkészítés menete:
Végy elő egy nagy - tényleg nagy - lábast. A disznó alkatrészeit, miután megtisztítottad és átmostad őket, helyezd bele, majd öntsd fel jó öt liter vízzel. Ezután kezdd el főzni lassú tűzön. A kialakuló habot mindig szedegesd le róla, majd amikor már nem képződik több, mehet bele a só, bors, répa, hagyma, fokhagyma, bor, egyszóval minden, amit kocsonyafőzés céljából magad köré gyűjtöttél. Továbbra is lassú tűzön főzd, amíg teljesen meg nem puhul a hús, és könnyedén le nem tudod választani a csontról.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ekkor zárd el a gázt, majd várd meg, amíg egy kicsit kihűl a lé, ha nem szereted, szedd le róla a zsírt, ha szereted, hagyd rajta. A húst adagold szét tányérokba, majd mindegyiket öntsd fel a lével. Tedd valami hideg helyre, hogy megdermedjenek - ha ez megtörtént, már fogyaszthatod is.
Levesek mindenek felett
Ha már nem segít a mézes-fokhagymás tea, és a sálat is unod, ideje, hogy egy forró levessel küzdj a nátha ellen.
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- szalonna
Bakonyi betyárleves
- pörkölt
- marhahús
Klasszikus vörösboros marhapörkölt
- tészta
- köret