Pikáns pörkölt kínai recept alapján: ezek a hozzávalók nem maradhatnak ki belőle

A kínai pörkölt a mi gulyásunkhoz hasonlóan répával és krumplival fő, az ízesítése azonban egészen más.

Kínai zöldséges marhapörkölt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Készíts fejedelmi marhapörköltet kínai módon! Hozzánk hasonlóan ők is szívesen főznek bele répát és krumplit, a szaft ízesítése azonban keleti szokás alapján szójaszósszal és pikáns fűszerekkel történik. A marhahúsnak sok idő kell, hogy megpuhuljon, ezért a répát és a krumplit csak a vége felé add hozzá, hogy szét ne főjenek.

Kínai zöldséges marhapörkölt

Hozzávalók 6 személyre

  • 90 dkg marhalábszár
  • 6 szárított chilipaprika
  • 4 babérlevél
  • 3 szál újhagyma
  • 2 közepes krumpli
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 hüvelykujjnyi gyömbérdarab
  • 1 csillagánizs
  • 1 fahéjrúd
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál
  • 1 kávéskanál bors
  • 0.75 dl szójaszósz
  • 0.5 dl kínai rizs főzőbor
Recept idők

Elkészítés:

A marhahúst tisztítsd meg és kockázd fel. Tedd fel főni annyi vízben, amennyi pont ellepi. Amikor gyöngyözni kezd, szórd meg sóval és borssal, add hozzá a keresztben félbevágott újhagymát, az egészben hagyott chilipaprikát, babérlevelet, fahéjat és csillagánizst, a megpucolt, felszeletelt gyömbért, a szójaszószt és a cukrot. Öntsd fel a borral is, és lefedve kezdd el főzni. Nagyjából két és fél óra kell neki, hogy megpuhuljon. Kis lángon, lefedve főzd, néha nézz rá, és pótold alatta az elfőtt levet. A krumplit és a répát pucold meg, szeleteld fel, és az utolsó fél órában add a húshoz. Tálalás előtt a fűszereket és a hagymát vedd ki belőle.

 

Ha szívesen készíted más népek receptjeit, a mexikói salsa szószt is próbáld ki.

A legjobb salsa roppanós uborkával: tökéletes mártogatós vagy köret

Friss, könnyed, laza nyári köret vagy szuper mártogatós válhat a salsa uborkás verziójából, amely sok friss zöldségből és egy könnyű citrusos öntetből áll össze.

Elolvasom

Kép: AlexTIZANO / Getty Images

Ezt is szeretjük