Pikáns pörkölt kínai recept alapján: ezek a hozzávalók nem maradhatnak ki belőle
A kínai pörkölt a mi gulyásunkhoz hasonlóan répával és krumplival fő, az ízesítése azonban egészen más.

Készíts fejedelmi marhapörköltet kínai módon! Hozzánk hasonlóan ők is szívesen főznek bele répát és krumplit, a szaft ízesítése azonban keleti szokás alapján szójaszósszal és pikáns fűszerekkel történik. A marhahúsnak sok idő kell, hogy megpuhuljon, ezért a répát és a krumplit csak a vége felé add hozzá, hogy szét ne főjenek.
Kínai zöldséges marhapörkölt
Hozzávalók 6 személyre
- 90 dkg marhalábszár
- 6 szárított chilipaprika
- 4 babérlevél
- 3 szál újhagyma
- 2 közepes krumpli
- 1 nagy sárgarépa
- 1 hüvelykujjnyi gyömbérdarab
- 1 csillagánizs
- 1 fahéjrúd
- 1 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 0.75 dl szójaszósz
- 0.5 dl kínai rizs főzőbor
Elkészítés:
A marhahúst tisztítsd meg és kockázd fel. Tedd fel főni annyi vízben, amennyi pont ellepi. Amikor gyöngyözni kezd, szórd meg sóval és borssal, add hozzá a keresztben félbevágott újhagymát, az egészben hagyott chilipaprikát, babérlevelet, fahéjat és csillagánizst, a megpucolt, felszeletelt gyömbért, a szójaszószt és a cukrot. Öntsd fel a borral is, és lefedve kezdd el főzni. Nagyjából két és fél óra kell neki, hogy megpuhuljon. Kis lángon, lefedve főzd, néha nézz rá, és pótold alatta az elfőtt levet. A krumplit és a répát pucold meg, szeleteld fel, és az utolsó fél órában add a húshoz. Tálalás előtt a fűszereket és a hagymát vedd ki belőle.
Ha szívesen készíted más népek receptjeit, a mexikói salsa szószt is próbáld ki.
A legjobb salsa roppanós uborkával: tökéletes mártogatós vagy köret
Friss, könnyed, laza nyári köret vagy szuper mártogatós válhat a salsa uborkás verziójából, amely sok friss zöldségből és egy könnyű citrusos öntetből áll össze.
ElolvasomKép: AlexTIZANO / Getty Images