Gőzölgő, aranyló marhahúsleves: ennyi ideig főzd, hogy tökéletes legyen
A marhahúsleves nemcsak remek kezdete a családi étkezésnek, de egy jó tányérral már az immunrendszeredet is felturbózhatod.

Gőzölgő, aranyló marhahúsleves: ennyi ideig főzd, hogy tökéletes legyen
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mindenféle zöldséggel, fűszerrel teli marhahúsleves igazi tuning a szervezetnek. Ne akard siettetni, mindenképpen kis lángon, gyöngyözve főzd. Fontos, hogy közben ne keverd meg, különben zavaros lesz. Velős csonttal még finomabb. Ha azt is teszel bele, a két végét sózd be jól, hogy a velő ne pottyanjon ki belőle főzés közben. A húst akár külön is fogyaszthatod ecetes tormával, a velőt pedig pirítósra kenve.

Aranyló marhahúsleves receptje

Hozzávalók:

  • 1.2 kg csontos marhalábszár
  • 40 dkg sárgarépa
  • 25 dkg levestészta
  • 20 dkg fehérrrépa
  • 2 szál zellerzöld
  • 1 levél kelkáposzta
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 15 szem bors
  • 1 evőkanál
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A húst alaposan mosd meg, a répákat pucold meg, és vágd nagyjából egyforma darabokra. Mosd meg a többi zöldséggel együtt. Rakd a húsos csontot egy nagy fazékba, és töltsd fel legalább három liter hideg vízzel.
 

Kezdd főzni kis lángon, közben a habot szűrővel szedegesd le róla. Fél óra múlva add hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, a borsot, majd sózd meg. Lassú tűzön, fedő nélkül főzd még körülbelül fél órát. Ezt követően tedd bele a zöldségeket. Továbbra is fedő nélkül főzd addig, amíg minden puha nem lesz. A zsiradékot a leves tetejéről szedd le. Csak a vége felé rakd hozzá a petrezselymet és a zellerzöldet. A főzési idő legalább három óra, de ez a marha korától függően változhat. Ha már könnyen beleszalad a húsos részbe egy éles kés, biztosan megfőtt. A kész levest szűrd le, majd a zöldségekkel, a hússal és a kifőtt tésztával tálald.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük