Vajpuhára sült kínai oldalas, amely leválik a csontról: nem is gondolnád, milyen egyszerűen készen van

Ennél egyszerűbb kínai receptet nehéz találni: csak öntsd össze a szószokat, és kend meg vele az oldalast.

Kínai sült oldalas
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

sült oldalas akkor az igazi, ha olyan puha, hogy a hús leválik a csontról. Az egyszerűen elkészíthető húsfélét ezzel a kínai recepttel is próbáld ki. Még pácolni sem kell, egyszerűen kend meg a felszínét a fűszeres keverékkel, és mehet is a sütőbe. A hozzávalókat a nagyobb áruházak egzotikus ételeket tartó polcain találod meg.

Kínai sült oldalas

Hozzávalók 4 személyre

  • 1-1,2 kg oldalas
  • 1.5 teáskanál fokhagymapor
  • 1 dl hoisin szósz
  • 1 dl kínai BBQ-szósz (char siu szósz)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kávéskanál
Recept idők

Elkészítés:

Egy tepsit bélelj ki két réteg alufóliával. A sütőt melegítsd elő 165 fokra.

A kétféle szószt, a fokhagymaport, a cukrot és a sót keverd el egy kis tálban. Kend meg vele a hús felszínét, és told a forró sütőbe negyedórára. Ha a szósz elkezdene az oldalán megégni, hajtsd rá az egyik réteg fóliát. 40-45 perc alatt süsd készre. Félidőben fordítsd meg, és locsold meg a szósszal.

 

Kép: Sorin Banica / 500 px / Getty Images

Miért félünk attól, amit nem ismerünk?

Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?

A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. október 24. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük