Vajpuhára sült kínai oldalas, amely leválik a csontról: nem is gondolnád, milyen egyszerűen készen van
Ennél egyszerűbb kínai receptet nehéz találni: csak öntsd össze a szószokat, és kend meg vele az oldalast.

A sült oldalas akkor az igazi, ha olyan puha, hogy a hús leválik a csontról. Az egyszerűen elkészíthető húsfélét ezzel a kínai recepttel is próbáld ki. Még pácolni sem kell, egyszerűen kend meg a felszínét a fűszeres keverékkel, és mehet is a sütőbe. A hozzávalókat a nagyobb áruházak egzotikus ételeket tartó polcain találod meg.
Kínai sült oldalas
Hozzávalók 4 személyre
- 1-1,2 kg oldalas
- 1.5 teáskanál fokhagymapor
- 1 dl hoisin szósz
- 1 dl kínai BBQ-szósz (char siu szósz)
- 1 teáskanál cukor
- 1 kávéskanál só
Elkészítés:
Egy tepsit bélelj ki két réteg alufóliával. A sütőt melegítsd elő 165 fokra.
A kétféle szószt, a fokhagymaport, a cukrot és a sót keverd el egy kis tálban. Kend meg vele a hús felszínét, és told a forró sütőbe negyedórára. Ha a szósz elkezdene az oldalán megégni, hajtsd rá az egyik réteg fóliát. 40-45 perc alatt süsd készre. Félidőben fordítsd meg, és locsold meg a szósszal.
Kép: Sorin Banica / 500 px / Getty Images

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció