Kínai édes, savanyú csirkecomb: a szószhoz sem kell igazán különleges hozzávaló
Az édes, savanyú szósz a csirkecombhoz is remek választás, és nem kell a boltban megvenned, hisz egyszerűen összedobhatod.

edes-savanyu-csirke
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Méregtelenítő, bőrkiegyensúlyozó maszk algával: vitamin és antioxidánsbomba a bőrnek »

Csodás sminkeket készít magának az 50 éves nő: semmit nem visz túlzásba, de jó ránézni, úgy ragyog »

Ettől a nőies farmertól még nem kell elbúcsúzni: ősszel is szuperdivatos lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkecombhoz jól illenek a különféle pácok, mártások. Ha szereted a keleti ízeket, az édes-savanyú szósz is nagy kedvenc lesz. A házi változatot könnyen az ízlésedre formálhatod. Hihetetlenül egyszerű, és nincs szükség hozzá különleges hozzávalókra.  

Kínai édes, savanyú csirkecomb

Hozzávalók:

  • 8 db csirkecomb
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál Worcester-szósz
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál fehér ecet
  • 1 mokkáskanál gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg, ha maradt rajtuk szőr, távolítsd el. Ha nem szereted a bőrt, le is szedheted. Keverd össze egy tálban a szósz hozzávalóit, így az ecetet, a paradicsompürét, a szójaszószt, a mézet, a Worcester-szószt, a zúzott fokhagymát, a gyömbért, a borsot, a sót, és kend be vele a combokat. Letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy órán át.
 

A húst megsütheted sütőben, ebben az esetben körülbelül 45-55 perc alatt készül el. Ha kéznél van a grillrács, érdemes arra tenni, körülbelül 25 perc múlva puhul és pirul meg. Közben pedig gyakran forgasd meg a húst. 
Ha szereted a kínai konyhát, próbáld ki a csirkemellet mandulával is!

Ezt is szeretjük