Kínai édes, savanyú csirkecomb: a szószhoz sem kell igazán különleges hozzávaló

Az édes, savanyú szósz a csirkecombhoz is remek választás, és nem kell a boltban megvenned, hisz egyszerűen összedobhatod.

edes-savanyu-csirke
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkecombhoz jól illenek a különféle pácok, mártások. Ha szereted a keleti ízeket, az édes-savanyú szósz is nagy kedvenc lesz. A házi változatot könnyen az ízlésedre formálhatod. Hihetetlenül egyszerű, és nincs szükség hozzá különleges hozzávalókra.  

Kínai édes, savanyú csirkecomb

Hozzávalók

  • 8 db csirkecomb
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál Worcester-szósz
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál fehér ecet
  • 1 mokkáskanál gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg, ha maradt rajtuk szőr, távolítsd el. Ha nem szereted a bőrt, le is szedheted. Keverd össze egy tálban a szósz hozzávalóit, így az ecetet, a paradicsompürét, a szójaszószt, a mézet, a Worcester-szószt, a zúzott fokhagymát, a gyömbért, a borsot, a sót, és kend be vele a combokat. Letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy órán át.
 

A húst megsütheted sütőben, ebben az esetben körülbelül 45-55 perc alatt készül el. Ha kéznél van a grillrács, érdemes arra tenni, körülbelül 25 perc múlva puhul és pirul meg. Közben pedig gyakran forgasd meg a húst. 
Ha szereted a kínai konyhát, próbáld ki a csirkemellet mandulával is!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük