3 hozzávalós, egészséges chips: finom ropogtatnivaló egyenesen a sütőből
Ez a finom és egészséges chips nem krumpliból, hanem zöld levelekből készül.
Ha szívesen ropogtatsz valamit a tévé előtt, készítsd el ezt az egyszerű és egészséges kelkáposztachipset! A zöld levelekből készülő nasi a krumplis változatnál sokkal egészségesebb, és nagyon könnyű függővé válni tőle. Fodros vagy sima kelt is választhatsz hozzá, mindkettővel jól működik.
Kelkaposztachips
Hozzávalók 6 személyre
- 1 fej kelkáposzta
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál tengeri só
Elkészítés:
A kelkáposztát szedd leveleire, és mosd meg. A káposztaleveleket teljesen szárítsd meg, hogy egy csepp víz se maradjon rajtuk, és vágd falatnyi szeletekre. Forgasd őket össze sóval, olajjal, és helyezd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben úgy, hogy ne fedjék egymást. Told 150 fokos sütőbe 20-30 percre. Akkor jó, ha a széle már kezd megbarnulni, de a közepe még enyhén roppan. A kisült kelkáposztachipsek 2-3 napig maradnak frissek és ropogósak.
A tojáslepényt is felturbózhatod kelkáposztával, így még laktatóbb lesz.
Kép: SandraKim / Getty Images
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept