
500 kalóriás rakott kelkáposzta: sovány hússal és kölessel készül
500 kalóriából is készíthetsz rakott kelt kölessel és sovány csirke- vagy pulykahússal.


A mennyei rakott kel 500 kalóriát tartalmaz, így sokára fogsz megéhezni utána, mégis könnyű étel. Rizs helyett kölest használj hozzá, és darált csirke- vagy pulykahúsból készült raguval öntsd nyakon. A kelkáposzta fogyasztásának rengeteg áldásos hatása van, ezért készítsd el gyakran és változatosan!
500 kalóriás rakott kel
Hozzávalók 2 személyre
- 50 dkg kelkáposzta
- 25 dkg sovány darált hús
- 3 dl zsírszegény tejföl
- 1 kis hagyma
- 1 csésze köles
- 1 teáskanál füstölt paprika
- só
- bors
- olívaolaj
- margarin a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
Egy csésze kölest tegyél fel főni háromszoros mennyiségű sós vízben. Amint felforr, vedd a lángot kicsire, és így főzd tovább 15-20 percig. Amikor megpuhult, vedd le a tűzről, és lefedve pihentesd, amíg az összes folyadékot magába szívja. A kelkáposztát vágd négyfelé, és annyi sós vízben, amennyi ellepi, fél óra alatt főzd puhára. Ha kész, csepegtesd le.
Egy serpenyőben kevés olajon futtasd meg a hagymát. Ha megpuhult, húzd le a tűzről, keverd el a füstölt paprikával, majd add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, önts alá egy kevés vizet, hogy a paprika oda ne kapjon, és tíz perc alatt párold puhára.
Egy tepsit kenj ki vékonyan margarinnal. Oszd el rajta a kelkáposztalevelek felét, erre jöhet a darált hús, a köles, és kend meg tejföllel is. Fedd be kelkáposztával, locsold rá a maradék tejfölt, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára, hogy az ízei összeérjenek.
Kelkáposztalevelekből isteni finom, egészséges ropogtatnivalót is készíthetsz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept