Kelbimbós rakott krumpli sajtos, tejszínes szószban sütve: húsmentes, mégis laktató
A húsmentes étkezés híveinek sem kell lemondaniuk a rakott krumpliról. Hús helyett jöjjön mellé kelbimbó, a tetejére pedig krémes, tejszínes, sajtos szósz!

kelbimbos-rakott-krumpli
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Kipróbáltuk: tényleg feszesedik a bőr a növényi kollagéntől? Új lifting hatású termékcsaládot teszteltünk »

Az 53 éves Cindy Crawford elképesztően dögös: bőrruhát húzott és motorra pattant »

Fiatalítja a bőrt és a gyulladást is lehúzza: házi arcmaszk áfonyával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az biztos, hogy az egyszerű, de nagyszerű rakott krumplit mindenki ismeri. A közkedvelt ételnek sem kell mindig ugyanolyannak lennie. Sőt, a vegetáriánusok is elkészíthetik a saját verziójukat. Kelbimbóval is ugyanolyan ízletes és laktató lesz. Tejszínes sajtszósszal és aranybarna, ropogós sajttal pedig még vonzóbbá teheted.

Kelbimbós rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 60 dkg piros héjú krumpli
  • 40 dkg kelbimbó
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • szerecsendió
  • fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

Héjában főzd a krumplikat 15 percig bő, sós vízben. Vigyázz arra, hogy ne legyenek teljesen puhák. Ezután húzd le a héjukat, és vágd fel egy centi vastag szeletekre. Távolítsd el a kelbimbók külső héját, majd alaposan mosd meg őket. A nagyobb darabokat vágd ketté. Futtasd meg az olajon a lereszelt fokhagymát, majd egy percre forgasd bele a kelbimbókat. Vedd le a tűzről, nehogy megégjen a fokhagyma. Reszeld le a sajtokat, majd tedd félre a trappista felét. Öntsd egy serpenyőbe a tejszínt, add hozzá a kétféle reszelt sajtot, és ízlés szerint fűszerezd szerecsendióval, sóval és fehérborssal. Főzd addig, amíg a sajt fel nem olvad.
 

Rakd a krumplit és a kelbimbót egy olajjal kikent tepsibe, majd öntsd rá a tejszínes-sajtos szószt, és a tetejére szórd a félretett trappistát. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd benne a rakottast 20-30 percig, míg a sajt szép aranybarna nem lesz.
Próbáld ki a rakott krumpli szintén vegetáriánus, francia verzióját is, a tejszínes gratint!

Ezt is szeretjük