Kelbimbós rakott krumpli sajtos, tejszínes szószban sütve: húsmentes, mégis laktató
A húsmentes étkezés híveinek sem kell lemondaniuk a rakott krumpliról. Hús helyett jöjjön mellé kelbimbó, a tetejére pedig krémes, tejszínes, sajtos szósz!

kelbimbos-rakott-krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az biztos, hogy az egyszerű, de nagyszerű rakott krumplit mindenki ismeri. A közkedvelt ételnek sem kell mindig ugyanolyannak lennie. Sőt, a vegetáriánusok is elkészíthetik a saját verziójukat. Kelbimbóval is ugyanolyan ízletes és laktató lesz. Tejszínes sajtszósszal és aranybarna, ropogós sajttal pedig még vonzóbbá teheted.

Kelbimbós rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 60 dkg piros héjú krumpli
  • 40 dkg kelbimbó
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • szerecsendió
  • fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

Héjában főzd a krumplikat 15 percig bő, sós vízben. Vigyázz arra, hogy ne legyenek teljesen puhák. Ezután húzd le a héjukat, és vágd fel egy centi vastag szeletekre. Távolítsd el a kelbimbók külső héját, majd alaposan mosd meg őket. A nagyobb darabokat vágd ketté. Futtasd meg az olajon a lereszelt fokhagymát, majd egy percre forgasd bele a kelbimbókat. Vedd le a tűzről, nehogy megégjen a fokhagyma. Reszeld le a sajtokat, majd tedd félre a trappista felét. Öntsd egy serpenyőbe a tejszínt, add hozzá a kétféle reszelt sajtot, és ízlés szerint fűszerezd szerecsendióval, sóval és fehérborssal. Főzd addig, amíg a sajt fel nem olvad.
 

Rakd a krumplit és a kelbimbót egy olajjal kikent tepsibe, majd öntsd rá a tejszínes-sajtos szószt, és a tetejére szórd a félretett trappistát. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd benne a rakottast 20-30 percig, míg a sajt szép aranybarna nem lesz.
Próbáld ki a rakott krumpli szintén vegetáriánus, francia verzióját is, a tejszínes gratint!

Ezt is szeretjük