Kelbimbós rakott krumpli sajtos, tejszínes szószban sütve: húsmentes, mégis laktató
A húsmentes étkezés híveinek sem kell lemondaniuk a rakott krumpliról. Hús helyett jöjjön mellé kelbimbó, a tetejére pedig krémes, tejszínes, sajtos szósz!

kelbimbos-rakott-krumpli
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az biztos, hogy az egyszerű, de nagyszerű rakott krumplit mindenki ismeri. A közkedvelt ételnek sem kell mindig ugyanolyannak lennie. Sőt, a vegetáriánusok is elkészíthetik a saját verziójukat. Kelbimbóval is ugyanolyan ízletes és laktató lesz. Tejszínes sajtszósszal és aranybarna, ropogós sajttal pedig még vonzóbbá teheted.

Kelbimbós rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 60 dkg piros héjú krumpli
  • 40 dkg kelbimbó
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • szerecsendió
  • fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

Héjában főzd a krumplikat 15 percig bő, sós vízben. Vigyázz arra, hogy ne legyenek teljesen puhák. Ezután húzd le a héjukat, és vágd fel egy centi vastag szeletekre. Távolítsd el a kelbimbók külső héját, majd alaposan mosd meg őket. A nagyobb darabokat vágd ketté. Futtasd meg az olajon a lereszelt fokhagymát, majd egy percre forgasd bele a kelbimbókat. Vedd le a tűzről, nehogy megégjen a fokhagyma. Reszeld le a sajtokat, majd tedd félre a trappista felét. Öntsd egy serpenyőbe a tejszínt, add hozzá a kétféle reszelt sajtot, és ízlés szerint fűszerezd szerecsendióval, sóval és fehérborssal. Főzd addig, amíg a sajt fel nem olvad.
 

Rakd a krumplit és a kelbimbót egy olajjal kikent tepsibe, majd öntsd rá a tejszínes-sajtos szószt, és a tetejére szórd a félretett trappistát. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd benne a rakottast 20-30 percig, míg a sajt szép aranybarna nem lesz.
Próbáld ki a rakott krumpli szintén vegetáriánus, francia verzióját is, a tejszínes gratint!

Ezt is szeretjük