Ízletes, sűrű karfiolleves 30 perc alatt: hús nélkül is laktató
Húsleves helyett dobj össze villámgyorsan egy jó adag könnyű, zamatos karfiollevest, csupa friss zöldséggel!
Ha nyáron te is a zöldséges ételeket részesíted előnyben, ez a karfiolleves tuti nyerő. Olyan gazdag, hogy szinte megáll benne a kanál! Nagy előnye még, hogy gyorsan elkészül, így nem kell sok időt a meleg konyhában tölteni. Tálaláskor rakhatsz bele még tejfölt.

Karfiolleves receptje
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg krumpli
- 1 fej karfiol
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 csokor zöldhagyma
- 1 db leveskocka
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kisebb darab karalábé
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit, a sárga- és a fehérrépát, a karalábét tisztítsd meg, majd vágd tetszőlegesen kis darabokra, a karfiolt szedd rózsáira. A zöldhagymát aprítsd fel, és dobd forró olajra. Dinszteld meg, majd rakd hozzá a többi zöldséget, és kevergetve süsd egy percig. Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, és engedd fel körülbelül másfél liter vízzel.
Kicsit később morzsold bele a leveskockát, és tedd hozzá a petrezselymet. Főzd közepes lángon körülbelül 20-25 perc alatt puhára. Közben kóstolgasd, ha szükséges, szórj még hozzá fűszert.
