Karcsúsító, mégis laktató tonhalsaláta
Ha nem szeretnél pluszkilókkal gazdagodni a hidegben, akkor iktass be egy-egy könnyebb vacsorát és ebédet. A tonhalsaláta tökéletes erre.
Azzal, hogy a hőmérő higanyszála egyre kevésbé kúszik fel, a test arra ösztönöz, hogy kalóriadús ételekkel készülj fel az ínséges időkre. Mivel azonban a modern élet előnyeit élvezhetjük, nincs szükség plusz zsírrétegre a tél átvészeléséhez.
Éppen ezért, mielőtt belefelejtkeznél az éjféli pizzákba és süteményekbe, szerelkezz fel néhány kalóriaszegény recepttel.
Tonhalsaláta
Hozzávalók:
- 25 dkg tonhal
- 3 szem kapribogyó
- 2 dl kefir
- 1 citrom
- 25 dkg salátakeverék
- babérlevél
- kapor
- bors
- só
A tonhalat szeleteld fel, majd a kifacsart citrom levével dörzsöld be, és hagyd állni legalább fél órát. Utána annyi vizet önts rá, ami éppen ellepi, tegyél bele babérlevelet, borsot, a kapribogyót, sózd meg, és tíz percig főzd.
Hűtsd le, majd vágd apró kockákra, és citromlével locsold meg. A kefirt a borssal, valamint az apróra vágott kaporral ízesítsd. Önts rá a halra, és tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, majd keverd össze a salátával.
OLVASD EL EZT IS!

- saláta
- saláták, zöldséges ételek
Nullkalóriás saláta szeptemberi zsírégetéshez

- csirke
- saláta
Könnyű csirkesaláta ropogós zöldségekkel

- kacsa
- mogyoró