Karcsúsító, mégis laktató tonhalsaláta
Ha nem szeretnél pluszkilókkal gazdagodni a hidegben, akkor iktass be egy-egy könnyebb vacsorát és ebédet. A tonhalsaláta tökéletes erre.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azzal, hogy a hőmérő higanyszála egyre kevésbé kúszik fel, a test arra ösztönöz, hogy kalóriadús ételekkel készülj fel az ínséges időkre. Mivel azonban a modern élet előnyeit élvezhetjük, nincs szükség plusz zsírrétegre a tél átvészeléséhez.

Éppen ezért, mielőtt belefelejtkeznél az éjféli pizzákba és süteményekbe, szerelkezz fel néhány kalóriaszegény recepttel.

Tonhalsaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg tonhal
  • 3 szem kapribogyó
  • 2 dl kefir
  • 1 citrom
  • 25 dkg salátakeverék
  • babérlevél
  • kapor
  • bors

A tonhalat szeleteld fel, majd a kifacsart citrom levével dörzsöld be, és hagyd állni legalább fél órát. Utána annyi vizet önts rá, ami éppen ellepi, tegyél bele babérlevelet, borsot, a kapribogyót, sózd meg, és tíz percig főzd.

Hűtsd le, majd vágd apró kockákra, és citromlével locsold meg. A kefirt a borssal, valamint az apróra vágott kaporral ízesítsd. Önts rá a halra, és tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, majd keverd össze a salátával.

Ezt is szeretjük