Sütőben sült, karcsúsító zöldségek: ezeket edd a hús mellé, ha fogyni szeretnél
Ne csak a krumplit, más zöldséget is próbálj ki hasábra vágva, ropogósra sütve! Finomak, egészségesek, és nem tocsognak az olajban.
Cékla, zeller, répa: egészséges és finom zöldségek, amikből bátran ehetsz a fogyókúra alatt is. Sült húsok mellé jobbat nem is kívánhatnál a vegyes zöldségköretnél, sőt mártogatóst is kínálhatsz a hasábokhoz. Arra figyelj, hogy ne legyenek nagyon olajosak a zöldségek, mert akkor nem sülnek ropogósra, és a kalóriatartalmuk is magasabb lesz.
Karcsúsító, sült zöldségek
Hozzávalók
- 2 db sárgarépa közepes
- 1 db zeller közepes
- 1 db petrezselyemgyökér közepes
- 1 db cékla közepes
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
- só
- bors
- petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és vágd egyforma nagyságú, vastagságú hasábokra. Ez azért fontos, hogy egyszerre süljenek meg. Az olajat keverd össze sóval, borssal, pirospaprikával, és locsold meg vele a zöldségeket. Kézzel össze is forgathatod.
Rendezd a zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd mehetnek az előmelegített sütőbe. Süsd meg 200 fokon 30-35 perc alatt, félidőben forgasd át a szeleteket. Amikor belül puhák, kívül ropogósak, kiveheted a sütőből. Tálaláskor aprított petrezselyemmel is megszórhatod.
A répát akár fényes, mézes mázzal bevonva is megsütheted. Nagy kedvenc lesz az édes köret.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció