Sütőben sült, karcsúsító zöldségek: ezeket edd a hús mellé, ha fogyni szeretnél
Ne csak a krumplit, más zöldséget is próbálj ki hasábra vágva, ropogósra sütve! Finomak, egészségesek, és nem tocsognak az olajban.

tepsis-sult-zoldsegek-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Cékla, zeller, répa: egészséges és finom zöldségek, amikből bátran ehetsz a fogyókúra alatt is. Sült húsok mellé jobbat nem is kívánhatnál a vegyes zöldségköretnél, sőt mártogatóst is kínálhatsz a hasábokhoz. Arra figyelj, hogy ne legyenek nagyon olajosak a zöldségek, mert akkor nem sülnek ropogósra, és a kalóriatartalmuk is magasabb lesz.

Karcsúsító, sült zöldségek

Hozzávalók:

  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 db közepes zeller
  • 1 db közepes petrezselyemgyökér
  • 1 db közepes cékla
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
  • bors
  • petrezselyemzöld a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és vágd egyforma nagyságú, vastagságú hasábokra. Ez azért fontos, hogy egyszerre süljenek meg. Az olajat keverd össze sóval, borssal, pirospaprikával, és locsold meg vele a zöldségeket. Kézzel össze is forgathatod.

Rendezd a zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd mehetnek az előmelegített sütőbe. Süsd meg 200 fokon 30-35 perc alatt, félidőben forgasd át a szeleteket. Amikor belül puhák, kívül ropogósak, kiveheted a sütőből. Tálaláskor aprított petrezselyemmel is megszórhatod.  
A répát akár fényes, mézes mázzal bevonva is megsütheted. Nagy kedvenc lesz az édes köret. 

Ezt is szeretjük