Omlós, szaftos karaj baconben sütve: nemcsak puha, piros is
Már a sütés előtti napon pácold be a húst, hogy még ízletesebb és omlósabb legyen.

baconbe-tekert-karaj
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Fátyol nélkül is mutatós frizurák menyasszonyoknak: megdobják a haj volumenét »

A dzsungeltrend idén sok meglepetést tartogat: a Dolce & Gabbana új szintre emelte a nőies szafaristílust »

Karcsúsítja a derekat, feszesíti a hasfalat: 20 perc otthoni torna elmászó kontúrok ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jól elkészített, egészben sült, fűszeres karaj tökéletes választás hétvégi főfogásnak. Ha baconbe tekered, még finomabb, puhább és szaftosabb lesz a hús. Ha az izgalmas karajhoz különleges köretet készítenél, a hagymás, almás krumpli remek választás.

Karaj baconben sütve

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg karaj
  • 15 dkg bacon
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ág bazsalikom
  • 2 evőkanál mustár
  • 0.5 dl olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz keverd össze az olajat, a borsot, a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot és a mustárt. A húst öblítsd le, törölgesd át papírtörlővel, és sózd be jó alaposan. Kend be a fűszeres keverékkel, és lefedve pihentesd a hűtőben egy éjszakán át. Másnap tekerd be a húst a baconnel. 

Rakd a karajt zsiradékkal kikent tepsibe, és locsold meg vízzel. Takard le fóliával, tedd forró sütőbe, és süsd 170 fokon egy-másfél órán át. Közben forgasd és locsolgasd. Amikor már könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg tíz perc alatt. 

A szűzpecsenye is tökéletes alapanyag, ha valami jót ennél. Rozmaringgal, füstölt sonkával igazán ínyenc főfogás. 

Ezt is szeretjük