Omlós, szaftos karaj baconben sütve: nemcsak puha, piros is
Már a sütés előtti napon pácold be a húst, hogy még ízletesebb és omlósabb legyen.
A jól elkészített, egészben sült, fűszeres karaj tökéletes választás hétvégi főfogásnak. Ha baconbe tekered, még finomabb, puhább és szaftosabb lesz a hús. Ha az izgalmas karajhoz különleges köretet készítenél, a hagymás, almás krumpli remek választás.
Karaj baconben sütve
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg karaj
- 15 dkg bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ág bazsalikom
- 2 evőkanál mustár
- 0.5 dl olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A páchoz keverd össze az olajat, a borsot, a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot és a mustárt. A húst öblítsd le, törölgesd át papírtörlővel, és sózd be jó alaposan. Kend be a fűszeres keverékkel, és lefedve pihentesd a hűtőben egy éjszakán át. Másnap tekerd be a húst a baconnel.
Rakd a karajt zsiradékkal kikent tepsibe, és locsold meg vízzel. Takard le fóliával, tedd forró sütőbe, és süsd 170 fokon egy-másfél órán át. Közben forgasd és locsolgasd. Amikor már könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg tíz perc alatt.
A szűzpecsenye is tökéletes alapanyag, ha valami jót ennél. Rozmaringgal, füstölt sonkával igazán ínyenc főfogás.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept