Kapros-túrós tészta kolbásszal
Laktató és gyors vacsora
Egy igazán egyszerűen elkészíthető vacsora, ami finom is, és biztosan jóllakik vele mindenki.

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
A kapros-túrós kolbászos tészta nem rejtőzködik különleges név mögé, egész egyszerűen az, ami, és többek között ezért nagyon is szerethető.
Talán széles metélttel a legjobb, de bármelyik típusú tésztával készítheted, nagyot nem tévedhetsz.
Kapros-túrós kolbászos tészta
Hozzávalók:
- 60 dkg száraztészta
- 35 dkg túró
- 20 dkg szalonna
- 15 dkg kolbász
- 3 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis marék kapor
- só, bors
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
Ha gyorsan szeretnél végezni, először tedd fel a tésztát főni enyhén sós vízben. Ezután egy tálba törd át a túrót, keverd el a tejföllel és a kaporral, sózd meg kedvedre, majd tedd félre. Egy serpenyőben pirítsd meg a szalonnát, törd hozzá a fokhagymát, és végül karikázd bele a kolbászt.
Amikor mindenki szépen megpirult, vedd le a tűzről, és keverd a tejfölös-túrós keverékhez. Eközben jó eséllyel elkészült a tészta is, nincs más dolgod, mint elkeverni a többi összetevővel, majd egy kivajazott tűzálló edényben nagyjából tíz percig pirítani a sütőben.
Esőben, hóban, fagyban, szélben
Tagadhatatlanul itt az ősz, sőt, lassan a tél is, hogy mivel érdemes ilyenkor feldobni a hangulatod, azt megtudhatod képgalériánkból.
OLVASD EL EZT IS!

- paradicsom
- tészta
Az eredeti lasagne receptje

- krumpli
- kolbász
Paprikás krumpli

- túró
- édességek