Káposztával sült oldalas

Szaftos és omlós hús

A káposzta és a vele sült hús pompás lakoma, igazi vasárnapi ebéd, ami után hosszasan lehet beszélgetni az asztalnál.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A káposztával sült húsoknak nagy hagyománya van szerte Európában, a németalföldi régiókra éppúgy jellemzőek ezek az ételek, mint a Kárpát-medencére.

A krumplit ki is hagyhatod a tálból, és máshogy elkészítve kínálhatod a kész fogás mellé, úgy is nagyon finom lesz.

Káposztával sült oldalas

Hozzávalók:

  • 1,2 kg sertésoldalas
  • 60 dkg krumpli
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 babérlevél
  • olaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

Két és fél óra.

Elkészítés menete:

A káposztát mosd át alaposan, nyomkodd ki - az se baj, ha kétszer-háromszor átmosod -, majd tedd félre. A krumplikat hámozd meg, majd vágd karikákra. Az oldalast vágd két-két csont széles darabokra, majd sózd be jó alaposan.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

A fokhagymákat reszeld pár kanál olajba, és ezzel a keverékkel dörzsöld be a húsokat. Végy elő egy tűzálló tálat, olajozd ki, majd a krumplikarikákat tedd az aljára.

A krumplikarikákra mehetnek a húsdarabok pár tekerésnyi bors kíséretében, majd az egészen szépen egyengesd el a káposztát, az nem baj, ha a hús egy kis része kilóg belőle.

A káposzta közé rejtsd a babérleveleket. Ha mindezzel megvagy, a sütőt melegítsd elő - ezt az egész elején is megteheted, hogy gyorsabb legyél - 180 fokra, és told be a jól megpakolt tálat. Hagyd két óráig lefedve sülni, aztán nézz rá, vedd le a fedést, tekerd fel a sütőt 200 fokra, és még negyed órán át süsd a finomságot.

Káposztás ételek

Ha készítenél még valami káposztás fogást, segítünk!

A legjobb káposztás ételek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük