Egészben sült kakukkfüves sertéshús, ami szétomlik a szádban: ha így készül, nem szárad ki
Az ünnepi menük egy sztárja a fűszeres sertéssült. Ha pácolod, finom fűszeres, illatos és omlós lesz.
A sertéssült remek ötlet karácsonyi főételnek is, hisz egyszerre kiadós, laktató és ínycsiklandó. Ráadásul nincs vele sok munka. Készítheted tarjából, combból, szűzpecsenyéből, karajból is. Utóbbi sem fog kiszáradni, ha pácolod egy éjszakán át a húst, öntesz alá kevés vizet, és sütés közben locsolgatod is. Az ízletes, omlós hús nagy előnye, hogy hidegen, melegen is kitűnő.
Kakukkfüves sertéshús
Hozzávalók
- 1.5 kg sertéshús
- 0.5 dl olaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ág kakukkfű
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A húst alaposan mosd meg, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, majd dörzsöld be jól sóval. Keverd össze a mustárt, az olajat, a borsot és a kakukkfüvet. Rakd a húst zsiradékkal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe, majd kend be a fűszerekkel, és tedd mellé a fokhagymagerezdeket. Fedd le alufóliával, és rakd egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap önts a hús alá vizet, told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd másfél órán át. Vedd le róla a fóliát, és süsd még fél-egy órán át. Közben locsolgasd a húst a saját szaftjával, és fordítsd meg, hogy mindenhol átsüljön, és szép piros legyen. Ha könnyen beleszúrsz egy hegyes kést, kiveheted a sütőből. Mindenképp pihentesd 15 percig, mielőtt felszeleteled.
A ragacsos sült oldalas is minden alkalomra tökéletes. Egy-két trükk, és nem lesz száraz, rágós.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció