Egészben sült kakukkfüves sertéshús, ami szétomlik a szádban: ha így készül, nem szárad ki
Az ünnepi menük egy sztárja a fűszeres sertéssült. Ha pácolod, finom fűszeres, illatos és omlós lesz.

kakukkfuves-egeszben-sult-sertes
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A Gucci menő időutazása minden elmaradt buliért kárpótol: végre egy vicces reklám »

Nem kell sok ahhoz, hogy télen is ragyogjon a bőr: finom illatú testápoló csomagot teszteltünk »

Mindig elegáns lesz a sál, ha így kötöd meg: egyszerű technikák, amiktől garantáltan nőies lesz a megjelenés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sertéssült remek ötlet karácsonyi főételnek is, hisz egyszerre kiadós, laktató és ínycsiklandó. Ráadásul nincs vele sok munka. Készítheted tarjából, combból, szűzpecsenyéből, karajból is. Utóbbi sem fog kiszáradni, ha pácolod egy éjszakán át a húst, öntesz alá kevés vizet, és sütés közben locsolgatod is. Az ízletes, omlós hús nagy előnye, hogy hidegen, melegen is kitűnő. 

Kakukkfüves sertéshús

Hozzávalók:

  • 1.5 kg sertéshús
  • 0.5 dl olaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst alaposan mosd meg, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, majd dörzsöld be jól sóval. Keverd össze a mustárt, az olajat, a borsot és a kakukkfüvet. Rakd a húst zsiradékkal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe, majd kend be a fűszerekkel, és tedd mellé a fokhagymagerezdeket. Fedd le alufóliával, és rakd egy éjszakára a hűtőbe.
 

Másnap önts a hús alá vizet, told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd másfél órán át. Vedd le róla a fóliát, és süsd még fél-egy órán át. Közben locsolgasd a húst a saját szaftjával, és fordítsd meg, hogy mindenhol átsüljön, és szép piros legyen. Ha könnyen beleszúrsz egy hegyes kést, kiveheted a sütőből. Mindenképp pihentesd 15 percig, mielőtt felszeleteled. 
A ragacsos sült oldalas is minden alkalomra tökéletes. Egy-két trükk, és nem lesz száraz, rágós. 

Ezt is szeretjük