Egészben sült kakukkfüves csirke jó fokhagymásan: nem szárad ki, és ropogós lesz

Ha unod a sima sült csirkét, akkor dobd fel fokhagymával és kakukkfűvel! A siker titka, hogy ne sajnáld a fűszereket!

Kakukkfüves, fokhagymás csirke
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egészben sült csirkét készíteni nem nagy ügy, és egy kis körültekintéssel tényleg tökéletes lesz otthon is. Előnye, hogy nincs vele sok munka, és az összesült ételeknek nincs párjuk. A fűszerektől nagyon üde lesz, ráadásul a citrom, a kakukkfű és a fokhagyma együtt még jobb. Időnként locsolgasd a húst, hogy ne száradjon ki. 

Kakukkfüves, fokhagymás csirke

Hozzávalók

  • 1 db csirke
  • 5 szál kakukkfű
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 db citrom
  • bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, majd törölgesd le róla a nedvességet. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, egy ág kakukkfűvel, két gerezd fokhagymával, és dörzsöld be vele a csirkét. A hasüregbe tegyél két gerezd fokhagymát, fél citromot és egy szál kakukkfüvet. 

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rakd bele a csirkét. A hús mellé pakold a maradék fokhagymát és a citromot. Fóliázd le, told forró sütőbe, és 170 fokon süsd körülbelül másfél órán át. Közben locsolgasd a húst, és forgasd át néhányszor. Amikor a csirke puha, szúrásra nem folyik ki a comjából véres lé, vedd le róla a fóliát, és süsd aranybarnára 15-20 perc alatt.
A csirkemell zöldségekkel sütve is izgalmas lesz, ráadásul külön köret sem kell hozzá. 

Ezt is szeretjük