Egészben sült kakukkfüves csirke jó fokhagymásan: nem szárad ki, és ropogós lesz
Ha unod a sima sült csirkét, akkor dobd fel fokhagymával és kakukkfűvel! A siker titka, hogy ne sajnáld a fűszereket!

fokhagymas-kakukkfuves-csirkemell
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Az 51 éves Jennifer Lopez ünnepi szettjét érdemes eltenni az ötletek közé: végre, nem csak a flitter kerül elő »

Meglepően nőies az új fizuratrend: a kétszínű haj lesöpri az ombrét? »

A divatos teddy kabát nőies verzióban: nem fogsz plüssmackónak tűnni, ha így viseled »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egészben sült csirkét készíteni nem nagy ügy, és egy kis körültekintéssel tényleg tökéletes lesz otthon is. Előnye, hogy nincs vele sok munka, és az összesült ételeknek nincs párjuk. A fűszerektől nagyon üde lesz, ráadásul a citrom, a kakukkfű és a fokhagyma együtt még jobb. Időnként locsolgasd a húst, hogy ne száradjon ki. 

Kakukkfüves, fokhagymás csirke

Hozzávalók:

  • 1 db csirke
  • 5 szál kakukkfű
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 db citrom
  • bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, majd törölgesd le róla a nedvességet. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, egy ág kakukkfűvel, két gerezd fokhagymával, és dörzsöld be vele a csirkét. A hasüregbe tegyél két gerezd fokhagymát, fél citromot és egy szál kakukkfüvet. 

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rakd bele a csirkét. A hús mellé pakold a maradék fokhagymát és a citromot. Fóliázd le, told forró sütőbe, és 170 fokon süsd körülbelül másfél órán át. Közben locsolgasd a húst, és forgasd át néhányszor. Amikor a csirke puha, szúrásra nem folyik ki a comjából véres lé, vedd le róla a fóliát, és süsd aranybarnára 15-20 perc alatt.
A csirkemell zöldségekkel sütve is izgalmas lesz, ráadásul külön köret sem kell hozzá. 

Ezt is szeretjük