Krémes túrós palacsinta kakaós tésztával
Ez lesz az új kedvenced
A család-apraja nagyja versenyezni fog, hogy kinek jut több a kakaós tésztájú túrós palacsintából.

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
Még finomabb, még puhább és még krémesebb! A kakaós tésztájú túrós palacsintáról csak áradozni lehet. A töltelékbe a krémsajt helyett tejfölt is rakhatsz, és gyümölcsöket, mazsolát is keverhetsz bele. Csokiöntettel még vonzóbbá teheted.

Kakaós tésztájú palacsinta
Hozzávalók 12 darabhoz
- 30 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 dl szóda
- 3 tojás
- 3 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
- csipet só
Krémhez
- 25 dkg tehéntúró
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg natúr krémsajt
- 1 citrom
Elkészítés:
A palacsintatésztához vegyítsd a lisztet, a kakaót és a sót, majd add hozzá a tojásokat, a cukrot, és fokozatosan öntsd hozzá a tejet, végül pedig az olajat. Habverővel keverd csomómentesre a tésztát, majd letakarva tedd fél órára a hűtőbe. Pihentetést követően egy serpenyőben forrósíts kevés olajat, oszlass el benne egy merőkanál tésztát. Fordítsd át körülbelül fél perc múlva a palacsintát. Ha mindkét oldala megsült, aranybarna, óvatosan csúsztasd egy tányérra. Így folytasd tovább, amíg a massza el nem fogy.
A krémhez a túrót villával törd át, azaz nyomkodd meg jól. Keverd hozzá a krémsajtot, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, reszeld hozzá a citrom héját. Jó alaposan dolgozd össze. Töltsd meg a palacsintákat a túrós krémmel, és tekerd fel. Még gusztusosabb, ha körülbelül három-négy centis darabokra vágod.
Még több recept