Ropogós, omlós sült kacsacomb serpenyőben sütve - Így biztosan nem lesz rágós
A fűszeres, serpenyőben sült kacsacombbal bármely étkezés ünnepivé válik.

Ropogós, omlós sült kacsacomb serpenyőben sütve - Így biztosan nem lesz rágós
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem menj vendéglőbe egy jó ropogós kacsacombért, otthon is egyszerűen elkészítheted. A hús alá nem kell zsír, mert nagyon sok kisül belőle. A kacsához jól illenek a gyümölcsök, így például a narancs. Akkor az igazi, ha a hús szinte leomlik a csontról.

Kacsacomb serpenyőben sütve

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db kacsacomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • romaring
  • 1 db narancs
Recept idők

Elkészítés:

A kacsacombokat mosd meg, tiszítsd meg, a tokokat, tollakat távolítsd el. A bőrt éles késsel, átlósan irdald, azaz vagdosd be, így a zsír könnyebben kisül belőle. Arra vigyázz, hogy a hús ne sérüljön meg. Sózd, borsozd be, szórd meg kakukkfűvel és rozmaringgal. Hagyd állni legalább egy órán keresztül, hogy a kacsa jól beszívja a fűszereket.
 

Pácolást követően a húst tedd át egy magasabb falú serpenyőbe, rakd mellé a fokhagymát és a karikákra vágott narancsot. Pirítsd magasabb lángon néhány percig, majd öntsd fel fél bögrényi vízzel. Fedő alatt párold puhára körülbelül két óra alatt, időközben forgasd át a húst, és locsold rendszeresen. Ha szükséges, pótold a folyadékot. A végén pirítsd még a kacsát fedő nélkül, magasabb hőfokon. Tálaláskor petrezselyemmel is megszórhatod.

Ezt is szeretjük