Jéghideg, tejszínes gyümölcslevesek

Biztosan jól fog esni egy kis hűsítő, ugyanakkor laktató gyümölcsleves, mellyel kalóriaszegényen kényeztetheted magad.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyümölcsleves kiváló társad lehet a meleg időben, hiszen gyorsan elkészül, a lédús gyümölcsök csillapítják szomjad, ráadásul még egészséges is. Elkészítése sem igényel különösebb tudást, így ne tartson vissza, ha nem vagy éppen egy konyhatündér.

Csodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihez

Nézegess képeket!

Elolvasom

Némi gyümölcsre, egy kis tejszínre és persze egy botmixerre lesz csak szükséged, és már készítheted is a hűsítő csodát.

Körtés gyümölcsleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg körte
  • 20 dkg cseresznye
  • 2 dl főzőtejszín
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • cukor

A kimagozott cseresznyét és a feldarabolt körtét tedd fel főni cukrozott vízben. Teatojásba tegyél szegfűszeget és fahéjat, majd dobd a gyümölcshöz. Amikor megpuhultak a gyümölcsök, vedd le a levest a tűzről, turmixold össze, és öntsd hozzá a tejszínt. Ha besűrűsödött, hűtsd le, és már tálalhatod is.

Sárgadinnyés leves

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 2 sárgadinnye
  • 1 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromlé
  • porcukor
  • őrölt fahéj

A sárgadinnye húsát kanalazd ki. A díszítéshez tegyél félre néhány golyócskát vagy forgácsot.Turmixold össze a gyümölcshúst, majd add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, valamint ízlés szerint fahéjat. Ha túl édesnek találod, csepegtess bele citromlevet. Megint keverj rajta, végül pedig keverd hozzá a tejszínt, és hűtsd le alaposan. Ha gyorsan vágysz valami hűsre, és jó a turmixgéped, akkor jéggel is összekeverheted, így nem kell kivárnod, amíg lehűl.

Szőlős-tejszínes leves

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 40 dkg szőlő
  • 5 dl tejszín
  • 4 evőkanál porcukor

A tejszínt a porcukorral és a tejjel keverd össze. A megmosott szőlőt öntsd hozzá, majd icipicit forrald össze. Ha kihűlt, már eheted is.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Sárgabarack-krémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgabarack
  • 2 dl tejszín
  • 2 szegfűszeg
  • 2 fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • cukor

A sárgabarackot hámozd meg, a magját szedd ki. Annyi vízben tedd fel főni, amennyi éppen ellepi. Ízesítsd a szegfűszeggel, a fahéjjal, valamint a vaníliás cukorral, majd forrald fel egy kicsit. Botmixerrel törd össze a barackot, és a tejszínes, pudingporos, pici vizes sima egyveleggel habard be a levest. Ha nem elég édes, tegyél még bele cukrot. Hagyd, hogy felrottyanjon, majd lehűtés után tálald.

Ezt is szeretjük