Így készül a tonkatsu, vagyis a japán rántott hús: sertéshúsból, durva szemű pankomorzsával sül
A japán rántott hús, vagyis a tonkatsu minden esetben sertésből készül, és finom, ropogós rajta a panír.
A tonkatsu valójában nem más, mint egyszerű rántott hús, japán módszer szerint készítve. Mindig sertésből készül: jól megy hozzá a karaj, a tarja és a szűzpecsenye is. Akkor az igazi a hús, ha márványos, tehát vannak rajta zsírosabb részek is. A panírja a durva szemű pankomorzsának köszönhetően különleges.
Japán rántott hús (tonkatsu)
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sertéshús (karaj, tarja vagy szűz)
- 20 dkg liszt
- 20 dkg pankomorzsa
- 3 tojás
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst elkészítés előtt egy-két órával vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Egy nehezebb serpenyővel lapogasd ki egy-másfél centi vastagra, de ne klopfold. Szórd meg a szeletek mindkét oldalát sóval és borssal, majd a szokásos módon először lisztbe, utána felvert tojásba, végül morzsába forgatva panírozd be.
Egy serpenyőben hevíts bő olajat. Amikor már elég forró, oldalanként öt perc alatt süsd benne pirosra a húst. Egyszerre ne tegyél bele két-három szeletnél többet, hogy le ne hűtse. A kisült húsokat szedd rácsra, hagyd pihenni néhány percig, és csak utána szeleteld.
Ha valami olcsó, de nagyon finom ebédet készítenél, próbáld ki a rántott csirkemájat!
(Képek forrása: Getty Images Hungary)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept