Így készül a tonkatsu, vagyis a japán rántott hús: sertéshúsból, durva szemű pankomorzsával sül

A japán rántott hús, vagyis a tonkatsu minden esetben sertésből készül, és finom, ropogós rajta a panír.

japan rantott hus

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tonkatsu valójában nem más, mint egyszerű rántott hús, japán módszer szerint készítve. Mindig sertésből készül: jól megy hozzá a karaj, a tarja és a szűzpecsenye is. Akkor az igazi a hús, ha márványos, tehát vannak rajta zsírosabb részek is. A panírja a durva szemű pankomorzsának köszönhetően különleges.

Japán rántott hús (tonkatsu)

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sertéshús (karaj, tarja vagy szűz)
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg pankomorzsa
  • 3 tojás
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A húst elkészítés előtt egy-két órával vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Egy nehezebb serpenyővel lapogasd ki egy-másfél centi vastagra, de ne klopfold. Szórd meg a szeletek mindkét oldalát sóval és borssal, majd a szokásos módon először lisztbe, utána felvert tojásba, végül morzsába forgatva panírozd be.

 

Egy serpenyőben hevíts bő olajat. Amikor már elég forró, oldalanként öt perc alatt süsd benne pirosra a húst. Egyszerre ne tegyél bele két-három szeletnél többet, hogy le ne hűtse. A kisült húsokat szedd rácsra, hagyd pihenni néhány percig, és csak utána szeleteld.

Ha valami olcsó, de nagyon finom ebédet készítenél, próbáld ki a rántott csirkemájat!

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük