Így készül a tonkatsu, vagyis a japán rántott hús: sertéshúsból, durva szemű pankomorzsával sül

A japán rántott hús, vagyis a tonkatsu minden esetben sertésből készül, és finom, ropogós rajta a panír.

Japán rántott hús (tonkatsu)
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tonkatsu valójában nem más, mint egyszerű rántott hús, japán módszer szerint készítve. Mindig sertésből készül: jól megy hozzá a karaj, a tarja és a szűzpecsenye is. Akkor az igazi a hús, ha márványos, tehát vannak rajta zsírosabb részek is. A panírja a durva szemű pankomorzsának köszönhetően különleges.

Japán rántott hús (tonkatsu)

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sertéshús (karaj, tarja vagy szűz)
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg pankomorzsa
  • 3 tojás
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A húst elkészítés előtt egy-két órával vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Egy nehezebb serpenyővel lapogasd ki egy-másfél centi vastagra, de ne klopfold. Szórd meg a szeletek mindkét oldalát sóval és borssal, majd a szokásos módon először lisztbe, utána felvert tojásba, végül morzsába forgatva panírozd be.

 

Egy serpenyőben hevíts bő olajat. Amikor már elég forró, oldalanként öt perc alatt süsd benne pirosra a húst. Egyszerre ne tegyél bele két-három szeletnél többet, hogy le ne hűtse. A kisült húsokat szedd rácsra, hagyd pihenni néhány percig, és csak utána szeleteld.

Ha valami olcsó, de nagyon finom ebédet készítenél, próbáld ki a rántott csirkemájat!

Így készítve lesz vajpuha a rántott csirkemáj: olcsó és finom

Panírozás előtt fokhagymás tejben pihen a csirkemáj, ettől lesz puha és ízletes.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük