Így készül a tonkatsu, vagyis a japán rántott hús: sertéshúsból, durva szemű pankomorzsával sül
A japán rántott hús, vagyis a tonkatsu minden esetben sertésből készül, és finom, ropogós rajta a panír.
A tonkatsu valójában nem más, mint egyszerű rántott hús, japán módszer szerint készítve. Mindig sertésből készül: jól megy hozzá a karaj, a tarja és a szűzpecsenye is. Akkor az igazi a hús, ha márványos, tehát vannak rajta zsírosabb részek is. A panírja a durva szemű pankomorzsának köszönhetően különleges.
Japán rántott hús (tonkatsu)
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sertéshús (karaj, tarja vagy szűz)
- 20 dkg liszt
- 20 dkg pankomorzsa
- 3 tojás
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst elkészítés előtt egy-két órával vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Egy nehezebb serpenyővel lapogasd ki egy-másfél centi vastagra, de ne klopfold. Szórd meg a szeletek mindkét oldalát sóval és borssal, majd a szokásos módon először lisztbe, utána felvert tojásba, végül morzsába forgatva panírozd be.
Egy serpenyőben hevíts bő olajat. Amikor már elég forró, oldalanként öt perc alatt süsd benne pirosra a húst. Egyszerre ne tegyél bele két-három szeletnél többet, hogy le ne hűtse. A kisült húsokat szedd rácsra, hagyd pihenni néhány percig, és csak utána szeleteld.
Ha valami olcsó, de nagyon finom ebédet készítenél, próbáld ki a rántott csirkemájat!
Így készítve lesz vajpuha a rántott csirkemáj: olcsó és finom
Panírozás előtt fokhagymás tejben pihen a csirkemáj, ettől lesz puha és ízletes.
Elolvasom(Képek forrása: Getty Images Hungary)
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció