Jamie Oliver kedvenc nyári grillétele
Nagyon egyszerű, ugyanakkor különleges fogást ismerhetsz meg Anglia kedvenc pucér szakácsától, Jamie Olivertől.
Jamie Oliver szereti az egyszerű ételeket, és ez grillezett hal aztán tényleg az. Lesd el a pucér szakácstól a fortélyokat.
A sókéregben sült hal nemcsak nagyon finom, hanem egészséges is, így aztán mindenképpen érdemes kipróbálni.
Sókéregben sült hal
Hozzávalók:
- 2 kg megtisztított, kibelezett hal
- néhány szál friss zöldfűszer
- 2 citrom, az egyik felszeletelve, a másik héja lereszelve
- 3 kg durva tengeri só - minden kg halhoz 1,5 kg só kell
- 1 narancs lereszelt héja
- 1 tojás
- 1 marék édesköménymag
- olívaolaj
A sókéreg elkészítéséhez mindenekelőtt keverj vizet a sóhoz, és mindig tengeri sót használj, valamint teljesen be kell vonnod vele a halat. Tengeri keszeg, márna vagy szardínia esetében elég, ha a sóréteg egy centi vastag, ha azonban például egy három kiló körüli halat akarsz megsütni, akár három centi vastag sóborításra is szükség lehet. Egy tojást is keverhetsz a sóhoz, így még keményebb kéreg képződik. Édesköménymagot, citrom- és narancshéjat is keverj bele, hogy átható, finom illat ivódjon be a hal húsába. Lehet, hogy úgy érzed, túl nagy a hókuszpókusz, de hidd el, tényleg nagyon egyszerű az egész.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, gázsütőnél 7-es fokozaton. Miután kibelezted a halat, a belsejét töltsd meg finom, illatos zöldfűszerek keverékével, valamint citromszeletekkel. Keverd össze a sót a citrom és a narancs lereszelt héjával, a tojással és az édesköménymaggal. Fröcskölj rá egy kevés vizet, és gyúrd össze, hogy olyan legyen, mint a nedves homok.
Teríts egy centi vastag sóréteget a tepsi aljára, és alakíts ki benne egy-egy kis mélyedést minden hal számára. Dörzsöld be a halak bőrét olajjal, és helyezd őket a sóágyra. Szórd rájuk a maradék sót, és szépen simítsd el. A fejek és a farkak beborításával nem kell bajlódnod.
Az előmelegített sütőben 20-40 percig süsd. Nehéz megszabni a sütéshez szükséges időt, ezért a legjobb módszer, ha egy villával beleszúrsz a hal legvastagabb részébe, 10 másodpercig vársz, majd gyorsan kihúzod a villát, és az ajkadhoz érinted. Ha melegnek érzed, a hal elkészült.
Cikkünk a Park Kiadó Jamie Oliver Olasz kaják című könyvének segítségével készült.
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- zöldség
Sült csirkefalatok bébizöldségekkel
- alma
- sült csirke
Gyors almás csirkesült
- lazac
- hal