Isteni magyaros receptek
Ha kevés az időd, mégis valami ízleteset szeretnél, válassz egyet ötleteink közül! Így biztos nem töltöd az egész napod a konyhában.
Csirke zöldborsós szószban
Hozzávalók:
- fél kg csirkemellfilé
- 1 konzerv zöldborsó
- 5 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- csipet cukor
A csirkemellet vágd csíkokra, és kevés vajon párold puhára. Ízesítsd sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Ha megpirult, szedd ki a husit egy tányérra, a visszamaradt vajba tedd bele a lisztet, forgasd át, majd öntsd fel a tejszínnel.
Sózd ízlésed szerint, és add hozzá a zöldborsót és a csirkét is. Hagyd, hogy rottyanjon egyet. Köretnek rizs illik hozzá a legjobban.
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- só
- bors
- olaj
- fűszerpaprika
- majoránna
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kg kockára vágott burgonya
A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon párold üvegesre. A zúzott fokhagyma felét és a fűszereket add hozzá, kevés vízzel rövid ideig párold. Ezután forrald el róla a vizet, és tedd hozzá a kockára vágott csirkemellet. Fehéredésig pirítsd, majd fedő alatt párold majdnem puhára. A fedőt vedd le, és tedd bele a maradék fokhagymát. Mindeközben a burgonyát hagyományos módon süsd meg, tálalás előtt keverd össze a husival.
Sajtos- túróval töltött burgonya
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 nagy burgonya személyenként
- 24 dkg tehéntúró
- 1 csomó kapor
- 8 dkg teavaj
- 3 tojássárgája
- 1 dl tejföl
- 10 trappista sajt
- finomított só
- reszelt szerecsendió
A megmosott, héjában sült burgonyákat hosszában vágd ketté, közepüket karalábévájóval fúrd ki, és vágj rájuk talpat. Az így nyert burgonyahulladékot a túróval együtt törd át. A vaj felét hevítsd fel, dobd bele a finomra vágott kaprot, majd tedd hozzá a túrós burgonyához, keverd bele a tejfölt, a tojások sárgáját, a sót, a reszelt szerecsendiót, és csillagcsővel ellátott habzsákból töltsd meg a talpukra állított fél burgonyákat. Reszelt sajttal hintsd meg, és olvasztott vajat csöpögtetve a tetejükre, forró sütőben aranysárgára pirítsd.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Pikáns csirkemell
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 pirospaprika
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál csípős paprika
- 2 dl bor
- 4 evőkanál olaj
- 2 paradicsom
- só
- bors
A csirkemelleket dörzsöld be az összezúzott fokhagymával, sóval, borssal, paprikával, majd az olajban hirtelen süsd át mindkét oldalukat. Miután a csirkét kivetted a serpenyőből, tartsd végig melegen. Vágd apróra a vöröshagymát, csíkokra a paprikát, kockázd fel a meghámozott paradicsomot. A visszamaradt olajban futtasd meg őket. Tedd vissza a zöldségekhez a husit, öntsd fel borral, és fedő alatt párold puhára.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség