Isteni magyaros receptek
Mindössze 40 perc alatt
Ha kevés az időd, mégis valami ízleteset szeretnél, válassz egyet ötleteink közül! Így biztos nem töltöd az egész napod a konyhában.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csirke zöldborsós szószban

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemellfilé
  • 1 konzerv zöldborsó
  • 5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • csipet cukor

A csirkemellet vágd csíkokra, és kevés vajon párold puhára. Ízesítsd sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Ha megpirult, szedd ki a husit egy tányérra, a visszamaradt vajba tedd bele a lisztet, forgasd át, majd öntsd fel a tejszínnel.

Sózd ízlésed szerint, és add hozzá a zöldborsót és a csirkét is. Hagyd, hogy rottyanjon egyet. Köretnek rizs illik hozzá a legjobban.

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell
  • bors
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • majoránna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg kockára vágott burgonya

A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon párold üvegesre. A zúzott fokhagyma felét és a fűszereket add hozzá, kevés vízzel rövid ideig párold. Ezután forrald el róla a vizet, és tedd hozzá a kockára vágott csirkemellet. Fehéredésig pirítsd, majd fedő alatt párold majdnem puhára. A fedőt vedd le, és tedd bele a maradék fokhagymát. Mindeközben a burgonyát hagyományos módon süsd meg, tálalás előtt keverd össze a husival.

Sajtos- túróval töltött burgonya

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagy burgonya személyenként
  • 24 dkg tehéntúró
  • 1 csomó kapor
  • 8 dkg teavaj
  • 3 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 10 trappista sajt
  • finomított só
  • reszelt szerecsendió

A megmosott, héjában sült burgonyákat hosszában vágd ketté, közepüket karalábévájóval fúrd ki, és vágj rájuk talpat. Az így nyert burgonyahulladékot a túróval együtt törd át. A vaj felét hevítsd fel, dobd bele a finomra vágott kaprot, majd tedd hozzá a túrós burgonyához, keverd bele a tejfölt, a tojások sárgáját, a sót, a reszelt szerecsendiót, és csillagcsővel ellátott habzsákból töltsd meg a talpukra állított fél burgonyákat. Reszelt sajttal hintsd meg, és olvasztott vajat csöpögtetve a tetejükre, forró sütőben aranysárgára pirítsd.

Pikáns csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 pirospaprika
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál csípős paprika
  • 2 dl bor
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 paradicsom
  • bors

A csirkemelleket dörzsöld be az összezúzott fokhagymával, sóval, borssal, paprikával, majd az olajban hirtelen süsd át mindkét oldalukat. Miután a csirkét kivetted a serpenyőből, tartsd végig melegen. Vágd apróra a vöröshagymát, csíkokra a paprikát, kockázd fel a meghámozott paradicsomot. A visszamaradt olajban futtasd meg őket. Tedd vissza a zöldségekhez a husit, öntsd fel borral, és fedő alatt párold puhára.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük