Isteni magyaros receptek

Mindössze 40 perc alatt

Ha kevés az időd, mégis valami ízleteset szeretnél, válassz egyet ötleteink közül! Így biztos nem töltöd az egész napod a konyhában.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csirke zöldborsós szószban

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemellfilé
  • 1 konzerv zöldborsó
  • 5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • csipet cukor

A csirkemellet vágd csíkokra, és kevés vajon párold puhára. Ízesítsd sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Ha megpirult, szedd ki a husit egy tányérra, a visszamaradt vajba tedd bele a lisztet, forgasd át, majd öntsd fel a tejszínnel.

Sózd ízlésed szerint, és add hozzá a zöldborsót és a csirkét is. Hagyd, hogy rottyanjon egyet. Köretnek rizs illik hozzá a legjobban.

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell
  • bors
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • majoránna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg kockára vágott burgonya

A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon párold üvegesre. A zúzott fokhagyma felét és a fűszereket add hozzá, kevés vízzel rövid ideig párold. Ezután forrald el róla a vizet, és tedd hozzá a kockára vágott csirkemellet. Fehéredésig pirítsd, majd fedő alatt párold majdnem puhára. A fedőt vedd le, és tedd bele a maradék fokhagymát. Mindeközben a burgonyát hagyományos módon süsd meg, tálalás előtt keverd össze a husival.

Sajtos- túróval töltött burgonya

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagy burgonya személyenként
  • 24 dkg tehéntúró
  • 1 csomó kapor
  • 8 dkg teavaj
  • 3 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 10 trappista sajt
  • finomított só
  • reszelt szerecsendió

A megmosott, héjában sült burgonyákat hosszában vágd ketté, közepüket karalábévájóval fúrd ki, és vágj rájuk talpat. Az így nyert burgonyahulladékot a túróval együtt törd át. A vaj felét hevítsd fel, dobd bele a finomra vágott kaprot, majd tedd hozzá a túrós burgonyához, keverd bele a tejfölt, a tojások sárgáját, a sót, a reszelt szerecsendiót, és csillagcsővel ellátott habzsákból töltsd meg a talpukra állított fél burgonyákat. Reszelt sajttal hintsd meg, és olvasztott vajat csöpögtetve a tetejükre, forró sütőben aranysárgára pirítsd.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Pikáns csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 pirospaprika
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál csípős paprika
  • 2 dl bor
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 paradicsom
  • bors

A csirkemelleket dörzsöld be az összezúzott fokhagymával, sóval, borssal, paprikával, majd az olajban hirtelen süsd át mindkét oldalukat. Miután a csirkét kivetted a serpenyőből, tartsd végig melegen. Vágd apróra a vöröshagymát, csíkokra a paprikát, kockázd fel a meghámozott paradicsomot. A visszamaradt olajban futtasd meg őket. Tedd vissza a zöldségekhez a husit, öntsd fel borral, és fedő alatt párold puhára.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük