Isteni darált húsos pite tejföllel és füstölt sajttal
Habár a nagyi almás pitéjénél jobbat nem nagyon találhatsz, azért nem árt megpróbálkoznod a sós változatokkal is.

Ez is érdekelhet

Egyre népszerűbb Magyarországon a biztonságos látásjavító lézerkezelés: gyors és fájdalommentes (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Hogyan viseld a legginset, hogy sikkes legyen? 6 divatos szettet mutatunk »

Sál 25 módon: jól mutatnak, és nem nehéz megkötni őket »

Ezt a képet mentsd le, ha esküvőd lesz: segít a ruhaválasztásban »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édes piték ideje leáldozóban van, egyre több sós változat készül, amelyek kiválóan megfelelnek az előétel vagy akár a főétel szerepének is.

A következő darált húsos pite gyorsan elkészül, így egy hosszú, fárasztó munkanap után is összedobhatod. Ráadásul a párod sem fogja húzni a száját, ha ilyen különlegességgel készülsz, mert isteni finom.

Darált húsos pite

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag mirelit leveles tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 pritaminpaprika
  • 1 tojás
  • füstölt sajt
  • olaj
  • só, bors

A vöröshagymát aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Szórd rá a darált hús, és kifehéredésig pirítsd.

Ha picit kihűlt, keverd össze a tejföllel, a lereszelt sajttal, valamint a pritaminpaprikával, a fokhagymával, majd ízlésed szerint sózd, borsozd.

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, és egy pitesütő formába nyomkodd bele. Kend meg a tojássárgájával, majd oszlasd el benne a húsos masszát. Előmelegített sütőben addig süsd, míg a tészta aranybarna nem lesz.

A hagymasütés fortélyai

Ha még kezdő szakácsként botladozol a konyhában, lesd el a profi mesterek trükkjeit a hagymaaprítás és dinsztelés terén.

Ezt is szeretjük