Ínycsiklandó sós pite sonkával és sajttal
Készíts különleges sós változatot a pitéből a szokásos édes megoldás helyett. Uzsonnára tökéletes, és több napig eláll.
A pite nemcsak almás vagy cseresznyés lehet, hanem sós finomságokkal is megrakhatod a pitetésztát, így akár főfogás is válhat belőle.


Ha nincs kedved sokat vesződni, akkor használj mirelit leveles tésztát, amivel rengeteg időt spórolhatsz meg.
Sós pite sonkával és sajttal
Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit leveles tészta
- 20 dkg jó minőségű sonka
- 25 dkg reszelt sajt
- 1,5 dl tejszín
- 2 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
A mirelit tésztát készítsd elő. A vöröshagymát kockázd fel, apróbbra, mint a pörkölthöz szokás. Csíkozd fel a sonkát is. A reszelt sajtot keverd el a tejszínnel és a tojásokkal, majd keverd be a sonkát és a hagymát is, ez lesz a töltelék.
A leveles tésztával bélelj ki egy kiolajozott pités tálat vagy több kisebb felfújtasat, majd adagold bele a sajtos-sonkás keveréket. Told közepes lángon előmelegített sütőbe, és süsd 20 percig, majd várj, amíg kihűl egy kicsit.
OLVASD EL EZT IS!

- alma
- sütemény
Így készül a fordított francia almás pite, a tarte tatin

- pogácsa
- édességek
Gyorsan elkészíthető vajas-sajtos pogácsa

- muffin
- édességek