7 isteni immunerősítő étel influenza és megfázás ellen
A népi gyógyászatban nagy szerepe van az étkezésnek, ez pedig nem véletlen.

Dia

 	Húsleves 	Egy gazdag húsleves sok-sok zöldséggel megpakolva bármikor jólesik, de egy nehéz, hideg nap után szinte életmentő fogás lehet. Szerencsére ez tipikusan olyan étel, ami akkor a legfinomabb, ha pár napot állt a hűtőben, és utána felmelegíted, így nyugodtan készíthetsz belőle nagyobb kondérral is, a magad és környezeted legnagyobb örömére. A minden bajra hatékony gyógyír receptjét itt találod!

Húsleves

Egy gazdag húsleves sok-sok zöldséggel megpakolva bármikor jólesik, de egy nehéz, hideg nap után szinte életmentő fogás lehet. Szerencsére ez tipikusan olyan étel, ami akkor a legfinomabb, ha pár napot állt a hűtőben, és utána felmelegíted, így nyugodtan készíthetsz belőle nagyobb kondérral is, a magad és környezeted legnagyobb örömére. A minden bajra hatékony gyógyír receptjét itt találod!

Dia

	Zöldségleves	Bármilyen zöldségből rittyenthetsz finom levest, a legjobb persze az, ha minél többfélét válogatsz össze, így egészen gazdag ízvilágú ételt varázsolhatsz az asztalra. Ne bonyolítsd túl a dolgot, csak menj ki a piacra és amit épp árul kedvenc zöldségesed, azt vedd meg és készüljön abból a forró, melengető étel! Hangulatod szerint készíthetsz nagyon gazdag minestronét, aminek receptjét itt találod, vagy egy egyszerűbb, hazai zöldséglevest, ennek a receptje pedig itt lesz.

Zöldségleves

Bármilyen zöldségből rittyenthetsz finom levest, a legjobb persze az, ha minél többfélét válogatsz össze, így egészen gazdag ízvilágú ételt varázsolhatsz az asztalra. Ne bonyolítsd túl a dolgot, csak menj ki a piacra és amit épp árul kedvenc zöldségesed, azt vedd meg és készüljön abból a forró, melengető étel! Hangulatod szerint készíthetsz nagyon gazdag minestronét, aminek receptjét itt találod, vagy egy egyszerűbb, hazai zöldséglevest, ennek a receptje pedig itt lesz.

Dia

	Csípős ételek	Ha szereted a csípős ízeket, akkor nem nagyon lesz gondod a meghűléssel és a vele járó tünetekkel. Amikor úgy érzed, hogy közelg valamilyen jellegzetes téli betegség, egyszerűen csak fogyaszd kedvenceidet, a megszokottnál kicsit erősebb változatban, szinte biztosan elűzik a bajt. A csípős paprikában rejlő hatóanyagok picit a fájdalmat is csillapítják és segítenek, hogy felszakadjon, aminek fel kell szakadnia. A kedvenc leveseidet tedd pikánsabbá, vagy bármit, ami eszedbe jut, egy jó, házi paprikakrémmel, itt van hozzá egy jól bevált recept!

Csípős ételek

Ha szereted a csípős ízeket, akkor nem nagyon lesz gondod a meghűléssel és a vele járó tünetekkel. Amikor úgy érzed, hogy közelg valamilyen jellegzetes téli betegség, egyszerűen csak fogyaszd kedvenceidet, a megszokottnál kicsit erősebb változatban, szinte biztosan elűzik a bajt. A csípős paprikában rejlő hatóanyagok picit a fájdalmat is csillapítják és segítenek, hogy felszakadjon, aminek fel kell szakadnia. A kedvenc leveseidet tedd pikánsabbá, vagy bármit, ami eszedbe jut, egy jó, házi paprikakrémmel, itt van hozzá egy jól bevált recept!

Dia

	Brokkolis fogások	A brokkoli kész főnyeremény, ha természetes módszerekkel szeretnéd elűzni a betegségeket. A vitaminokkal és ásványi anyagokkal teli növényből rengeteg finomságot készíthetsz, arra ügyelj, hogy inkább ropogós maradjon kicsit a zöldség, mert akkor nyerhetsz ki belőle minél több vitamint. Ha krémlevesnek készíted, tégy félre pár rózsát, amit csak egy kicsit megfőzöl, de nem pürésítesz, ha pedig rakottasnak készíted el, ne főzd agyon. Utóbbi receptjét itt találod, a krémlevest pedig így tudod elkészíteni.

Brokkolis fogások

A brokkoli kész főnyeremény, ha természetes módszerekkel szeretnéd elűzni a betegségeket. A vitaminokkal és ásványi anyagokkal teli növényből rengeteg finomságot készíthetsz, arra ügyelj, hogy inkább ropogós maradjon kicsit a zöldség, mert akkor nyerhetsz ki belőle minél több vitamint. Ha krémlevesnek készíted, tégy félre pár rózsát, amit csak egy kicsit megfőzöl, de nem pürésítesz, ha pedig rakottasnak készíted el, ne főzd agyon. Utóbbi receptjét itt találod, a krémlevest pedig így tudod elkészíteni.

Dia

	Paradicsomos ételek	A paradicsomot már az ősi kultúrákban is gyógynövényként tartották számon, a messziről felismerhető, c-vitaminban és ásványi anyagokban gazdag zöldségből pedig szerencsére finomabbnál finomabb ételeket készíthetsz. Mindenki kedvence gyerekkortól a paradicsomleves, amit készíthetsz hagyományos módon, ahogy ebben a receptben is találod, vagy egy kicsit másképp, de szintén nagyon finomra főzheted, ha ezt a változatot próbálod ki.

Paradicsomos ételek

A paradicsomot már az ősi kultúrákban is gyógynövényként tartották számon, a messziről felismerhető, c-vitaminban és ásványi anyagokban gazdag zöldségből pedig szerencsére finomabbnál finomabb ételeket készíthetsz. Mindenki kedvence gyerekkortól a paradicsomleves, amit készíthetsz hagyományos módon, ahogy ebben a receptben is találod, vagy egy kicsit másképp, de szintén nagyon finomra főzheted, ha ezt a változatot próbálod ki.

Dia

	A mindenre jó fokhagyma	Ha meghűléses beteg van a családban, valamelyik nagyszülő biztosan valamilyen fokhagymás megoldást fog javasolni, nem ok nélkül: vírusok, baktériumok ellen hatékonyan veszi fel a harcot, tömve van c-vitaminnal és ásványi anyagokkal, erős antioxidáns hatással bír és még számtalan pozitív hatása van a szervezetre. A leghatékonyabb nyersen, vagy egy kis mézzel elkeverve fogyasztani, de ha ezektől a hideg ráz, akkor készíts belőle igazán finom fokhagymakrémlevest, a receptjét itt találod.

A mindenre jó fokhagyma

Ha meghűléses beteg van a családban, valamelyik nagyszülő biztosan valamilyen fokhagymás megoldást fog javasolni, nem ok nélkül: vírusok, baktériumok ellen hatékonyan veszi fel a harcot, tömve van c-vitaminnal és ásványi anyagokkal, erős antioxidáns hatással bír és még számtalan pozitív hatása van a szervezetre. A leghatékonyabb nyersen, vagy egy kis mézzel elkeverve fogyasztani, de ha ezektől a hideg ráz, akkor készíts belőle igazán finom fokhagymakrémlevest, a receptjét itt találod.

Dia


            	A csodafegyverként bevethető káposzta
            	A káposzta is a náthás ember nagy barátja, de elsősorban a megelőzésben játszhat fontos szerepet. A c-vitamintól és ásványi anyagoktól hemzsegő zöldséget számtalan változatban fogyaszthatod, egészséges a fehér és a lila változat is, ahogyan a nyers, a főtt és a savanyú is. Töltsd meg hússal, süsd oldalassal együtt, készítsd el rakottasnak, persze a leghatékonyabb, ha nyersen fogyasztod. A recepteket az ételek nevére kattintva hívhatod elő.

A csodafegyverként bevethető káposzta

A káposzta is a náthás ember nagy barátja, de elsősorban a megelőzésben játszhat fontos szerepet. A c-vitamintól és ásványi anyagoktól hemzsegő zöldséget számtalan változatban fogyaszthatod, egészséges a fehér és a lila változat is, ahogyan a nyers, a főtt és a savanyú is. Töltsd meg hússal, süsd oldalassal együtt, készítsd el rakottasnak, persze a leghatékonyabb, ha nyersen fogyasztod. A recepteket az ételek nevére kattintva hívhatod elő.

Ezt is szeretjük
Fotó: