4 csodás sertéshús recept

A sertéshús talán méltatlanul szorult háttérbe, hiszen változatosan elkészíthető, szaftos és porhanyós, gyors ebédnek, nagy családi vacsorákhoz is tökéletes.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sertésnek szinte mindegyik részét fogyasztjuk. Készítheted rántva, sütve, párolva, ahogy éppen tetszik.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Hirtelen sütésre a karaj és a pecsenye, egészben sütésre az oldalas, a tarja és a comb a legalkalmasabb. A megvásárolt hús nagyjából két napig tárolható hűtőben, de a fagyasztóban hónapokig is eláll.

A következő receptekből olyan trükkök derülnek ki, amikkel elkészítheted a tökéletes sertéshúst.

Rántott hús

Hozzávalók:

  • fél kg csont nélküli sertéskaraj
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Mosd meg a húst. Szeleteld fel, vagy kérd a hentesnél úgy, hogy rántott húsnak lesz, és ő felszeleteli neked. A vágásokat a rostokra merőlegesen végezd, különben a rostok kiszáradnak, és a hús rágóssá válhat. Klopfold ki a hús mindkét oldalát, és ízlés szerint sózd meg.

Ha nem akarsz sokat mosogatni, akkor újságpapírra szórd a lisztet, illetve egy másikra a zsemlemorzsát. Egy kistányérban verd fel a tojást. A húst forgasd meg a lisztben, a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Az olajat hevítsd fel, tedd bele a húsokat, és süsd aranybarnára mindkét oldalukat.

Szűzérmék vörösboros mártással

Hozzávalók:

  • 40 dkg szűzpecsenye
  • 2 dl tejszín
  • 1 mokkáskanál grill fűszerkeverék
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 dl vörösbor
  • bors
A pecsenyéről fejtsd le a fehér hártyát, és ujjnyi vastag érméket vágj belőle. Sózd, borsozd, és szórd rá a grill fűszerkeveréket is. Pici olajon néhány percig pirítsd a szeleteket. A tejszínt, a vörösbort és az olajat keverd össze, és öntsd rá a húsra. Párold egészen addig, míg a vörösboros lé majdnem elfő róla. Héjában főtt burgonyával tálald.
 

Sertéssült kaliforniai módra

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb egyben
  • 1 dl méz
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 mokkáskanál curry
  • olaj

A húst mosd meg, és hagyd lecsöpögni. Sózd meg, és - mint a sonkát - kötözd meg. A mézet, a mustárt és a curryport egy pici olajjal keverd össze. A hús minden oldalát alaposan kend be vele. A maradék olajos masszát tedd el. Vajazz ki egy jénai tálat, és tedd bele a húst. Előmelegített sütőben kezdd el sütni. Közben az olajat hígítsd fel vízzel, és időnként locsolgasd vele. A hús akkor jó, ha megnyomkodod, és kemény. Ha puha, akkor a belseje még nincs megsülve. Amikor megsült, vágd le róla a zsineget. Zöldséges burgonyával tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Palóc pecsenye

Hozzávalók:

  • 4 vastag szelet kicsontozott sertéskaraj
  • 4 szelet füstölt sajt
  • 4 szelet füstölt szalonna
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 dl sör
  • olaj

A húst alaposan mosd meg, és hagyd lecsöpögni. Nagyon vékonyra klopfold ki. Tedd rá a sajt- és a szalonnaszeletet. Hajtsd össze, és hústűvel tűzd össze. Sózd meg ízlés szerint. A tojást a liszttel és a sörrel keverd ki úgy, hogy a kapott massza palacsintatészta állagú legyen. A húsokat mártsd bele a masszába, majd felforrósított olajba tedd bele, és süsd ki.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük