Így lesz tökéletes a sült kacsacomb
A ropogós, mégis omlós sült kacsacomb elkészítése közel sem olyan nehéz, mint amilyennek hiszed. Próbáld ki!
A kacsacomb elkészítése tulajdonképpen csak annyiban különbözik a csirkéétől, hogy a sütési ideje tovább tart, és kicsivel több odafigyelést igényel.
Ahhoz, hogy ne száradjon ki, időnként locsolgatnod kell, illetve nagyjából félóránként fordítani kell a húson, hogy minden oldala alaposan átsüljön. Ha úgy döntöttél, vállalod ezt a szöszmötölést vele, akkor készítsd el ropogós, mégis omlós receptünket!
Sült kacsacomb
Hozzávalók:
- 6 kacsacomb
- 4 babérlevél
- 2 ág rozmaring
- 2 kiskanál kakukkfű
- só
- bors
A kacsacombokat a sütés előtti napon szórd meg rozmaringlevelekkel, összemorzsolt babérlevéllel, kakukkfűvel, illetve ízlésed szerint sóval, borssal. Tedd hűtőbe a fűszerezett húst.
Másnap egy papírtörlő segítségével töröld le a fűszerek nagy részét, és a combokat tedd egy magas falú tepsibe.
Öntsd fel vízzel, majd a combokat fedd le egy alufóliával, és told előmelegített sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát, és süsd egészen addig, míg a hús átsül.
Időnként locsolgasd a combokat, hogy ne száradjanak ki, illetve félóránként fordíts rajtuk, hogy minden oldaluk alaposan átsüljön.
OLVASD EL EZT IS!
![csirkeszarnyak csipos](http://kep.index.hu/1/0/1383/13831/138315/13831572_715948_54e2d153b1ebe6ddecaaccd72178c610_wm.jpg)
- csirke
- méz
Csípős csirkeszárnyak
![pacle](http://kep.index.hu/1/0/1381/13815/138156/13815628_712832_94c9c920c90e959efc19e726f42f1635_wm.jpg)
- bor
- pácolt hús
Sörben és borban pácolt húsok
![csirkekocka](http://kep.index.hu/1/0/1381/13810/138107/13810798_712000_8139a88679f228c03182c706cd580855_wm.jpg)
- csirke
- húsételek