Így készül az expressz gazpacho
Isteni hideg zöldségleves
A jéghideg spanyol zöldségleves tökéletes a nagy melegben, akár ebédre, akár vacsorára.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A hideg gazpacho levest nem véletlenül szeretik a spanyolok, hiszen könnyű ebédnek vagy vacsorának tökéletes a kánikulában.

Ráadásul nem szükséges főzni, elég, ha turmixgépben összeállítod. A receptet alakíthatod kedvedre, attól függően, melyik zöldséget szereted jobban.

Expressz gazpacho

Hozzávalók:

  • 6 paradicsom
  • 1 uborka
  • 4 zöldpaprika
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 kanál olívaolaj
  • 1 kanál borecet
  • kevés pirospaprika
  • só, bors, petrezselyem

A zöldségeket vágd apró darabokra, és dobd a turmixgépbe. Add hozzá az olajat, az ecetet és a fűszereket, és turmixold össze. Ha kész, engedd fel annyi vízzel, hogy leves állagú legyen, és keverj rajta még egyet.

Ha elég erős a géped, akkor tehetsz bele egy kevés jégkockát, és akkor már hűtened sem kell. Ellenkező esetben tedd hűtőbe, és várd meg, amíg hideg lesz.

Ezt is szeretjük