Így készül az expressz gazpacho
A jéghideg spanyol zöldségleves tökéletes a nagy melegben, akár ebédre, akár vacsorára.
A hideg gazpacho levest nem véletlenül szeretik a spanyolok, hiszen könnyű ebédnek vagy vacsorának tökéletes a kánikulában.


Ráadásul nem szükséges főzni, elég, ha turmixgépben összeállítod. A receptet alakíthatod kedvedre, attól függően, melyik zöldséget szereted jobban.
Expressz gazpacho
Hozzávalók:
- 6 paradicsom
- 1 uborka
- 4 zöldpaprika
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 kanál olívaolaj
- 1 kanál borecet
- kevés pirospaprika
- só, bors, petrezselyem
A zöldségeket vágd apró darabokra, és dobd a turmixgépbe. Add hozzá az olajat, az ecetet és a fűszereket, és turmixold össze. Ha kész, engedd fel annyi vízzel, hogy leves állagú legyen, és keverj rajta még egyet.
Ha elég erős a géped, akkor tehetsz bele egy kevés jégkockát, és akkor már hűtened sem kell. Ellenkező esetben tedd hűtőbe, és várd meg, amíg hideg lesz.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- leves
- dinnye
Jéghideg sárgadinnyeleves

- spenót
- leves
Karcsúsító joghurtos spenótleves

- paprika
- paradicsom