Így készül az expressz gazpacho
Isteni hideg zöldségleves
A jéghideg spanyol zöldségleves tökéletes a nagy melegben, akár ebédre, akár vacsorára.
- Feltöltik a kitikkadt bőrt, ragyogóvá varázsolnak és hűsítenek: nyári szépségápolási kedvenceink árakkal »
- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
A hideg gazpacho levest nem véletlenül szeretik a spanyolok, hiszen könnyű ebédnek vagy vacsorának tökéletes a kánikulában.


Ráadásul nem szükséges főzni, elég, ha turmixgépben összeállítod. A receptet alakíthatod kedvedre, attól függően, melyik zöldséget szereted jobban.
Expressz gazpacho
Hozzávalók:
- 6 paradicsom
- 1 uborka
- 4 zöldpaprika
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 kanál olívaolaj
- 1 kanál borecet
- kevés pirospaprika
- só, bors, petrezselyem
A zöldségeket vágd apró darabokra, és dobd a turmixgépbe. Add hozzá az olajat, az ecetet és a fűszereket, és turmixold össze. Ha kész, engedd fel annyi vízzel, hogy leves állagú legyen, és keverj rajta még egyet.
Ha elég erős a géped, akkor tehetsz bele egy kevés jégkockát, és akkor már hűtened sem kell. Ellenkező esetben tedd hűtőbe, és várd meg, amíg hideg lesz.
OLVASD EL EZT IS!

- leves
- dinnye
Jéghideg sárgadinnyeleves

- spenót
- leves
Karcsúsító joghurtos spenótleves

- paprika
- paradicsom