Így készül az expressz gazpacho

Isteni hideg zöldségleves

A jéghideg spanyol zöldségleves tökéletes a nagy melegben, akár ebédre, akár vacsorára.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hideg gazpacho levest nem véletlenül szeretik a spanyolok, hiszen könnyű ebédnek vagy vacsorának tökéletes a kánikulában.

Ráadásul nem szükséges főzni, elég, ha turmixgépben összeállítod. A receptet alakíthatod kedvedre, attól függően, melyik zöldséget szereted jobban.

Expressz gazpacho

Hozzávalók:

  • 6 paradicsom
  • 1 uborka
  • 4 zöldpaprika
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 kanál olívaolaj
  • 1 kanál borecet
  • kevés pirospaprika
  • só, bors, petrezselyem

A zöldségeket vágd apró darabokra, és dobd a turmixgépbe. Add hozzá az olajat, az ecetet és a fűszereket, és turmixold össze. Ha kész, engedd fel annyi vízzel, hogy leves állagú legyen, és keverj rajta még egyet.

Ha elég erős a géped, akkor tehetsz bele egy kevés jégkockát, és akkor már hűtened sem kell. Ellenkező esetben tedd hűtőbe, és várd meg, amíg hideg lesz.

A legfinomabb zsírégető saláták

Nézegess képeket!

Elolvasom

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük