Így készül a tökéletes brassói aprópecsenye
Kedveled a magyaros, fűszeres ízeket? Akkor készítsd el a majoránnás brassói aprópecsenye receptünket!
A brassói aprópecsenyének lehetetlen ellenállni, hiszen az egyik legfinomabb magyar fogás. A hús és a krumpli remekül kiegészítik egymást, így nem csoda, hogy az étel gyakran főszereplője a családi ebédeknek.
Elkészítése nagyjából 65-70 percet vesz igénybe, ami az ízélményhez képest nem sok.
Majoránnás brassói aprópecsenye
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg burgonya
- 50 dkg sertéscomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál napraforgó olaj
- 2 evőkanál Knorr Delikát
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- fél kiskanál morzsolt majoránna
- petrezselyemzöld
- olaj a burgonya megsütéséhez
- őrölt bors
Elkészítési idő:
65-70 perc
Az elkészítés menete:
Három evőkanál felhevített olajon pirítsd üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Tedd rá a burgonyával azonos méretűre vágott sertéshúst, amit ízesíts egy-két teáskanál Delikáttal, őrölt borssal, majoránnával és zúzott fokhagymával.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Öntsd fel kevés vízzel, és az elpárolgott vizet pótolva többször pirítsd le. Eközben a burgonyát tisztítsd meg, körülbelül 1,5x1,5 cm kockákra vágd fel, és egy evőkanál Delikáttal ízesített, forrásban lévő vízbe téve, az újraforrástól számított négy-öt percig főzd. Szűrd le, és forró olajban süsd pirosra.
Amikor a hús megpuhult, és a fölösleges víz elpárolgott róla, tedd bele a kockázott zöldpaprikát és paradicsomot. A zöldségekkel pirítsd össze a húst. Legvégül a húsos ragut keverd össze a megsütött kockaburgonyával. Petrezselyemmel megszórva, forrón tálald.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=1922702&banner=1922740&ord=RANDOM_NUMBER)%)
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- sült csirke
Ropogós, sajtos sült csirke fél óra alatt
- csirke
- zöldség
Zöldséges csirkeragu, ha fogyókúrázol
- sült csirke
- húsételek