Így készül a tökéletes házi hamburger
A gyorséttermek hamburgere nem éppen a legegészségesebb étel, de, ha ragaszkodsz a buciba csomagolt finomsághoz, készítsd el te magad!
A hamburger talán az egyik legismertebb étel a földkerekségen, melynek egyszerűen lehetetlen ellenállni.
Ha azonban mégsem fogyasztod szívesen a gyorséttermek tartósítószerrel készült egészségtelen változatát, próbáld ki házilag összedobható receptünket, melyben nemcsak a zsemle- és húspogácsa-készítés fortélyait lesheted el, de még tippeket is adunk, hogy mivel bolondítsd meg a kész változatot!
Hamburgerzsemle
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 5 dkg vaj
- 3 dkg élesztő
- 3 evőkanál cukor
- 3 teáskanál só
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
Az élesztőt pici cukros, langyos tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat, majd az élesztővel, a cukorral és a sóval gyúrd össze. Tedd meleg helyre, és nagyjából háromnegyed órán át keleszd. Oszd a tésztát hat részre, és formázz belőle bucikat, majd hagyd állni még fél órát. A tojást kevés vízzel keverd össze, és a zsemlék tetejét kend meg vele. Előmelegített sütőben süsd meg a bucikat.
Húspogácsa
Hozzávalók:
- 1 kg darált marhahús
- 2 fej vöröshagyma
- 2 tojás
- 2 kiskanál őrölt kömény
- 2 kiskanál őrölt koriandermag
- 2 kiskanál pirospaprika
- olívaolaj
- só
- bors
A vöröshagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. A marhahúst keverd hozzá, majd szórd bele a fűszereket is. Add hozzá a tojást, és dolgozd össze a masszát. Oszd hat részre, majd felhevített olívaolajon negyed óra alatt süsd készre a pogácsákat. Itasd le a felesleges zsiradékot a húsról, és tedd félre.
Hamburger
Hozzávalók:
- 6 hamburgerzsemle
- 6 hamburgerhús
- 2 paradicsom
- 2 fej lilahagyma
- 1 kígyóuborka
- néhány levél jégsaláta
- ketchup
- mustár
A hamburgerzsemlét vágd ketté. Ha még meleg, akkor már rögtön kezdheted is rárétegezni a hozzávalókat, ha viszont már kihűlt, mikrohullámú sütőben kicsit melegítsd meg. Az alsó felét kend meg mustárral, majd fektess rá egy levél salátát. Helyezd rá a húst, néhány szelet uborkát, paradicsomot, hagymát, majd a tetejét locsold meg ketchuppal, és már fogyaszthatod is. Ízlésed szerint csalamádéval, sajttal vagy bármilyen finomsággal gazdagíthatod.
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- csirkemell
Kínai csípős csirke egyszerűen

- csirke
- sült csirke
Ropogós sült csirkecomb, csicseriborsós körettel

- kacsa
- húsételek