Így készül a farsangi fánk
A farsangi szezonban két fix pont van: a beöltözős rendezvények, valamint a középen lyukas, lekvárral megkent finomság, a fánk.
Ha tudod, hogy minek öltözz be a farsangi mulatságon, akkor már csak egy dolgod van hátra: készítsd el az ünnephez méltó finomságot, ahogy nagyanyáink idejében is tették!
Van élet a lekváron túl is: próbáld ki csokoládéval leöntve, vagy ha nagyon merész vagy, és szereted, tegyél rá juharszirupot!
Farsangi fánk
Hozzávalók:
- 50 dkg búzaliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 3 tojás
- baracklekvár
- olaj
Elkészítés ideje:
110 perc.
Elkészítés menete:
Az élesztőt a porcukorral, és a langyosra melegített tejjel futtasd fel. Amíg felfut, egy nagyobb tálba szitáld a lisztet, valamint olvaszd meg kissé a vajat, és válaszd ketté a tojásokat. Amikor már megvan a kovász, add a liszthez, és a vajjal, valamint a tojássárgájákkal keverd tésztává, majd meleg helyen keleszd a duplájára. Vedd elő a kedvenc gyúródeszkádat, valamint a legjobb szaggatódat, és formálj kis fánkokat a masszából, majd tedd őket félre 15-20 percre kelni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Miután ez letelt, a fánkok közepét nyomkodd be, majd bő olajban süsd ki őket, a benyomott oldaluk legyen először alul! Ha már mindkét oldaluk szép aranybarna - nem baj, ha középen marad egy világos csík - szedd papírtörlőre őket, amíg lecsepeg róluk az olaj, majd szórd meg porcukorral, és készítsd elő a család kedvenc lekvárját is.
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!
Hazai ízek farsang idején is
A magyar konyha remekeinek sohasem lehet ellenállni, egy jó rétes például bármikor jólesik, de van itt még sok minden más is, nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- csoki
- macaron
Az eredeti francia macaron receptje
- gyümölcs
- édességek
Gyors narancslekvár
- vanília
- édességek