Így készül a farsangi fánk

Ünnepi kedvenc

A farsangi szezonban két fix pont van: a beöltözős rendezvények, valamint a középen lyukas, lekvárral megkent finomság, a fánk.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha tudod, hogy minek öltözz be a farsangi mulatságon, akkor már csak egy dolgod van hátra: készítsd el az ünnephez méltó finomságot, ahogy nagyanyáink idejében is tették!

Van élet a lekváron túl is: próbáld ki csokoládéval leöntve, vagy ha nagyon merész vagy, és szereted, tegyél rá juharszirupot!

Farsangi fánk

Hozzávalók:

  • 50 dkg búzaliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • baracklekvár
  • olaj

Elkészítés ideje:

110 perc.

Elkészítés menete:

Az élesztőt a porcukorral, és a langyosra melegített tejjel futtasd fel. Amíg felfut, egy nagyobb tálba szitáld a lisztet, valamint olvaszd meg kissé a vajat, és válaszd ketté a tojásokat. Amikor már megvan a kovász, add a liszthez, és a vajjal, valamint a tojássárgájákkal keverd tésztává, majd meleg helyen keleszd a duplájára. Vedd elő a kedvenc gyúródeszkádat, valamint a legjobb szaggatódat, és formálj kis fánkokat a masszából, majd tedd őket félre 15-20 percre kelni.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Miután ez letelt, a fánkok közepét nyomkodd be, majd bő olajban süsd ki őket, a benyomott oldaluk legyen először alul! Ha már mindkét oldaluk szép aranybarna - nem baj, ha középen marad egy világos csík - szedd papírtörlőre őket, amíg lecsepeg róluk az olaj, majd szórd meg porcukorral, és készítsd elő a család kedvenc lekvárját is.

Szereted a szaftos sült húsokat, mindened egy finom pörkölt? Vagy épp ellenkezőleg, inkább a zöldséges ételeket részesíted előnyben?
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!

Hazai ízek farsang idején is

A magyar konyha remekeinek sohasem lehet ellenállni, egy jó rétes például bármikor jólesik, de van itt még sok minden más is, nézz be képgalériánkba!

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

narancslekvar lead
  • gyümölcs
  • édességek

Gyors narancslekvár

hokifli lead
  • vanília
  • édességek

Omlós vaníliás hókifli

Ezt is szeretjük