Így készül a farsangi fánk
Ünnepi kedvenc
A farsangi szezonban két fix pont van: a beöltözős rendezvények, valamint a középen lyukas, lekvárral megkent finomság, a fánk.

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha tudod, hogy minek öltözz be a farsangi mulatságon, akkor már csak egy dolgod van hátra: készítsd el az ünnephez méltó finomságot, ahogy nagyanyáink idejében is tették!

Van élet a lekváron túl is: próbáld ki csokoládéval leöntve, vagy ha nagyon merész vagy, és szereted, tegyél rá juharszirupot!

Farsangi fánk

Hozzávalók:

  • 50 dkg búzaliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • baracklekvár
  • olaj

Elkészítés ideje:

110 perc.

Elkészítés menete:

Az élesztőt a porcukorral, és a langyosra melegített tejjel futtasd fel. Amíg felfut, egy nagyobb tálba szitáld a lisztet, valamint olvaszd meg kissé a vajat, és válaszd ketté a tojásokat. Amikor már megvan a kovász, add a liszthez, és a vajjal, valamint a tojássárgájákkal keverd tésztává, majd meleg helyen keleszd a duplájára. Vedd elő a kedvenc gyúródeszkádat, valamint a legjobb szaggatódat, és formálj kis fánkokat a masszából, majd tedd őket félre 15-20 percre kelni.

Miután ez letelt, a fánkok közepét nyomkodd be, majd bő olajban süsd ki őket, a benyomott oldaluk legyen először alul! Ha már mindkét oldaluk szép aranybarna - nem baj, ha középen marad egy világos csík - szedd papírtörlőre őket, amíg lecsepeg róluk az olaj, majd szórd meg porcukorral, és készítsd elő a család kedvenc lekvárját is.

Szereted a szaftos sült húsokat, mindened egy finom pörkölt? Vagy épp ellenkezőleg, inkább a zöldséges ételeket részesíted előnyben?
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!

Hazai ízek farsang idején is

A magyar konyha remekeinek sohasem lehet ellenállni, egy jó rétes például bármikor jólesik, de van itt még sok minden más is, nézz be képgalériánkba!

OLVASD EL EZT IS!

narancslekvar lead
  • gyümölcs
  • édességek

Gyors narancslekvár

hokifli lead
  • vanília
  • édességek

Omlós vaníliás hókifli

Ezt is szeretjük